Rode Loper - nieuwjaarsbijeenkomst 2017

Op maandagavond 9 januari vond voor het vierde achtereenvolgende jaar de Rode Loper van Twente plaats. Dit keer in het Wilminktheater in Enschede. In tegenstelling tot eerdere jaren werd er geen winnaar gekozen uit een aantal genomineerden, maar werden Twentse successen met de ruim 700 aanwezigen gedeeld.

Diverse Twentse organisaties en personen zijn in een programma van een uur lang in het zonnetje gezet. Deze Twentse ambassadeurs hebben in het afgelopen jaar een (inter)nationale aansprekende prijs, erkenning of nominatie ontvangen voor innovatie en ondernemerschap.

Voor de vertegenwoordigers van Ter Steege Groep, Team Nijhuis, SciSports, Yalp, Space53 en Z-Tech was op het podium de rode loper uitgerold en ook zijn zij kort geïnterviewd door dagvoorzitter Sandy Nijhuis.
In deze gesprekken kwam de kracht van deze ondernemers en de kansen voor Twente naar voren. Zo benadrukte Giels Brouwer van SciSport dat het hoog tijd wordt dat de mindset qua reisafstand naar Twente veranderd: “We moeten anders gaan denken, twee uur rijden is niets, Twente heeft enorme kansen". Marc Sandelowsky van Space53 benadrukte de unieke combinatie van hightech, de positie in safety en security en de fysieke ruimte in Twente. En Hans ter Steege van Ter Steege Groep gaf het belang van een zo klein mogelijke afstand tussen ondernemers en overheid aan en ziet HRM als de motor voor succesvol ondernemen.
Aan het begin van het programma werd aan alle aanwezige ondernemers de oproep gedaan om tot pakkende campagneslogans voor Twente te komen in dit verkiezingsjaar. Dit leverde interessante slogans op zoals ‘samen onderweg naar ondernemend Nederland’, ‘Twente maakt dromen haalbaar’ en ‘netwerken is een werkwoord: laat ons verbinden, naar elkaar luisteren, elkaar helpen en Twentse meters maken!’.

Regina Nieuwmeijer heette de aanwezigen welkom namens Ondernemend Twente en Eddy van Hijum, gedeputeerde van de Provincie Overijssel, beantwoorde enkele vragen en gaf zijn mening over enkele onderwerpen die in het programma werden aangestipt. Zo benadrukte hij het belang om te blijven investeren in smart industry, de nieuwe maakindustrie, en ook in het menselijk kapitaal; de technische kennis in deze regio. Hierbij deed hij een oproep om via de slogans te helpen in de lobby naar het Rijk ten aanzien van bezuinigingen in het techniekonderwijs.

Over de Rode Loper
De Rode Loper is een initiatief van Twente Branding, in samenwerking met Industriële Kring Twente, VNO-NCW Twente, World Trade Center Twente, Technologie Kring Twente, Stichting Fris, MKB Twente, Kamer van Koophandel, de Maatschappij departement Twente, Kwaliteits Kring Twente en de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren.

Kijk voor meer informatie op www.twente.com/rodeloper.

Departement Twente


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden