Robotisering. Rampscenario of uitkomst

Zorgt robotisering in het bedrijfsleven voor werkloosheid en inkomens-ongelijkheid of draagt het bij aan grotere welvaart en een nieuwe economie?

Veel mensen vrezen grote werkloosheid als robots de taken van mensen overnemen. Die angst was er ook tijdens de industriële revolutie en de opkomst van de computer in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Robotisering heeft echter, net als mechanisering en automatisering tot doel om de kostprijs te verlagen en producten goedkoper en bereikbaarder te maken voor iedereen. 
Dit biedt kansen! 

Freelance journalist economie dr. Mathijs Bouman, werkzaam voor Nieuwsuur en het Financieele Dagblad en regelmatig te gast bij RTL-Z, De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, Een Vandaag, RTL Late Night en andere nieuws- en actualiteitenprogramma’s, heeft zich gebogen over dit vraagstuk dat veel ondernemers bezighoudt en deelt zijn visie graag met u.

Matthijs ruimt tijd in om ook met u in te gaan op actuele onderwerpen zoals bijvoorbeeld Iran-akkoord, China, embargo’s en onze regionale economie. U kunt hem vragen stellen.

De Maatschappij NW-Veluwe en Flevoland nodigt u uit voor deze enerverende bijeenkomst die u achteraf niet had willen missen.

Locatie:   Kasteel de Vanenburg te Putten 
Datum:    5 juni
Tijd:        16.00-18.00 uur  (ontvangst v.a.15.30 uur)

Aanmelden kan via nwveluwe@de-maatschappij.info. Toegang is € 35,- p.p. 
Leden van De Maatschappij, departement NW-Veluwe & Flevoland hebben gratis toegang.

Departement NW Veluwe en Flevoland


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden