Robotic couture

Bezoek aan Tetem en kennismaking met jongerendepartement in opbouw onder genot van Twentse asperges en mooie wijnen

Op 18 mei hebben we onze ALV gehouden bij Tetem te Enschede www.tetem.nl. Na afloop van de vergadering hebben we kennis gemaakt met Tetem. Tetem verbindt kunst en maatschappij. Naast een autonoom beeldend programma richt Tetem zich op toegepaste kunst en het instrumenteel gebruik van kunst in educatieve, sociale en ruimtelijke processen. En hoe. Kunst en techniek verbinden en dat op een inspirerende manier tonen. Prachtig!
De organisatie was in rep en roer aan de vooravond van het Maker Festival Twente dat de dag erop zou losbarsten. En we waren in de gelegenheid kennis te maken met de tentoonstelling You Only Live Online van Dries Depoorter (tot 30/7). Deze kunstenaar houdt het internet en haar gebruikers een spiegel voor. Bijv. door met een interactieve installatie realtime wereldwijd mensen te rapporteren die door rood lopen – foto’s zijn vervolgens te koop tegen het bedrag dat de boete bedraagt in het land van de overtreder.

En we kregen een sneak preview van de tentoonstelling Robotic Couture door FashionTech designer Annouk Wipprecht zelf. Sprakeloos lieten we ons door haar leiden langs de creaties, waarbij ze een brug slaat tussen technische innovaties, design en kunst. Bijv. met een Spider Dress die met spinnenpoten aanvalt wanneer iemand in de persoonlijke ruimte van de drager betreedt. De tentoonstelling werd erna officieel geopend. De tentoonstelling maakt nieuwsgierig naar wat textiel ons in de toekomst nog allemaal gaat brengen. Echt een aanrader en nog te zien tot 3/9.

Vervolgens op naar de Twentse asperges en mooie wijnen, kennismaking met onze landelijk manager van De Maatschappij en de kennismaking met het jongerendepartement in opbouw. Het werd een inspirerende avond met heerlijk eten, pitches door jongeren die we uitgedaagd hebben een jongerengeleding van ons departement op te bouwen en een goed gesprek. De jongeren – jonge bij Twente en de samenleving betrokken raadsleden, promovendi, studenten, werkenden - namen ons mee in de onderwerpen die hen puzzelen. Over deze pitches zullen de jongeren zelf verslag doen. Het jongerendepartement begint vorm te krijgen en we hebben inmiddels de jongeren uitgenodigd om iemand af te vaardigen om in ons bestuur zitting te nemen. Kortom: wordt zeker vervolgd!

 

Departement Twente


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden