Petje af Noordenveld

Albert Eising (OPO directeur) en Anita van der Noord (bestuurslid De Maatschappij, departement Drenthe) hebben in november een lunchbijeenkomst georganiseerd voor alle directeuren van het primair- en voortgezet onderwijs in Noordenveld. Tijdens deze lunchbijeenkomst heeft Laura van Laar (Petje af Nederland) een presentatie gegeven over weekendschool Petje af.

Na de presentatie zijn de veertien directeuren van primair en voortgezet onderwijs, de wethouder onderwijs, teamleider vluchtelingenwerk en OPO directeur van de gemeente Noordenveld met elkaar in gesprek gegaan over een mogelijk Petje af-locatie in deze gemeente. De conclusie was dat Petje af een aanvulling is voor de kinderen van Noordenveld en dat een aantal directeuren zeker willen bijdragen aan het realiseren van een weekendschool Petje af. De wethouder was zo enthousiast dat hij al gelden heeft toegezegd!

Inmiddels heeft iedereen een verslag van deze bijeenkomst ontvangen. Begin januari wordt als eerste stap een bestuur geformeerd, een stichting opgericht en een samenwerkings­overeenkomst ondertekend. De intentie is om in september 2019 een weekendschool Petje af in de gemeente Noordenveld op te starten.

Anita van der Noord bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden