Ooit een baby gevonden?

Vorige week kondigde ik met de kop “Ooit weleens een baby gevonden?” een webinar aan met Barbara Muller en Kitty Nusteling van Beschermde Wieg. Georganiseerd door De Maatschappij Departement Rotterdam.

Het was natuurlijk een beetje een provocatie om het zo te stellen maar lopende het gesprek bleek het actueler dan ooit. Iedereen kan zich natuurlijk nog het recente nieuws van het “te vondeling gelegde baby'tje” herinneren dat huilend in een vuilcontainer werd ontdekt door een opmerkzame voorbijganger. 

Tijdens ons gesprek kwamen er natuurlijk nog de nodige aangrijpende voorbeelden voorbij maar hebben wij vooral stil gestaan bij het goede werk van deze stichting, de vele vrijwilligers en onze gasten in het bijzonder. In 2014 hebben 8 vrijwilligers ruim 200 vrouwen en 5 vondelingen bijgestaan. In 2020 zijn met 50 vrijwilligers meer dan 1000 vrouwen bijgestaan en is het aantal vondelingen tot 0 gereduceerd.

Het doel is dat ieder ziekenhuis in Nederland gaat beschikken over een beschermde wieg kamer en daarmee de drempel voor deze doelgroep om professionele hulp te zoeken wordt verlaagd. Heeft u interesse of wilt u een bijdrage leveren dan kunt u contact opnemen met Kitty Nusteling

Namens het bestuur, 

Peter Caljé

Eline Krommenhoek bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden