Nieuw bestuurslid landelijk bestuur: Jan Timmers

Wat is jouw rol binnen het hoofdbestuur van De Maatschappij?
Als bestuurslid hou ik mij bezig met de verbinding tussen de departementen onderling en de relatie met het landelijk bestuur. Het is tijd om krachtig naar buiten te treden met de nieuwe strategie van De Maatschappij. Daarbij onderhoud ik de verbinding met de besturen en de leden van onze departementen, zodat we aansluiten bij de behoeftes die in het land leven.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Als “ondernemer in ruste”, vult mijn agenda zich met de activiteiten voor De Maatschappij en daarnaast met het ondersteunen van lokale sociaal, maatschappelijke en duurzame projecten. Door het netwerk dat ik in mijn werkzame leven heb kunnen opbouwen, is het voor mij eenvoudig om de juiste verbindingen te maken die de projecten een stap verder kunnen brengen. Mijn passie is het verbinden van mensen. Als men dan tevreden is, ben ik gelukkig.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn rol als huisvader, probeer ik bewust om te gaan met wijze waarop wij als gezin ons verhouden tot voeding en voedsel. Mijn moestuintje biedt een mooie gelegenheid om te ontdekken welke positieve impact de verkorting van de voedselketen kan hebben op de mens en zijn leefomgeving. De verwerking van de ingrediënten en producten komt dan regelmatig aan de orde tijdens de sessies van het kookclubje waar ik mede-initiator van ben.

In 2017 heb ik gekozen voor een retraite, om daarmee op natuurlijke wijze te kunnen ontkoppelen van mijn werkzame levensperiode en me te focussen op een toekomst waarin ik vrij en onafhankelijk kan zijn. Het is een wandeling geworden op het pelgrimspad naar Santiago de Compostella. Het gaf me de tijd om ruimte te maken in m’n hoofd en het bracht me weer bij mijn ware ik. Een louterende ervaring die me weer in m’n EIGEN kracht heeft gezet. Het wandelen over langere afstanden is daardoor mijn grote hobby geworden. Dicht bij de natuur, in een heerlijke fysieke flow, even helemaal je zelf kunnen zijn.

Ik ben blij en trots om onderdeel van te mogen zijn van het landelijk bestuur van De Maatschappij en zie met vertrouwen uit naar de komende periode!

Jan is ook te vinden op LinkedIn

Jan Timmers bekijk profiel

Enjoying my retirement


2 Reacties

Mooi! komen we elkaar vast wel weer eens tegen

Mooi geschreven Jan!

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden