Leden De Maatschappij geboeid door Qcharge concept

Er verschijnen steeds meer hybride- en volledig elektrische auto’s op de weg, reden voor De Maatschappij departement Hoeksche Waard om een bezoek te brengen aan het Numansdorpse bedrijf Eleqtron op 17 oktober. Zij ontwikkelden het Qcharge concept, de volgende stap in dynamisch laden voor meerdere auto’s tegelijk.

Eleqtron is grondlegger van prefab oplossingen met stekerbare, elektrotechnische producten in de bouw en industrie plus laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Om elektrisch rijden te stimuleren, verplicht het Europees Parlement dat vanaf 2020 bij elk nieuw of gerenoveerd pand ten minste één laadpaal aanwezig dient te zijn per tien parkeerplaatsen.
Tim Blaak (Inside Sales Eleqtron) legde aan de 33 aanwezige leden uit hoe het Qcharge totaalconcept werkt en hoe parkeerplekken daarmee voorbereid kunnen worden op de toekomst. De toepassing met een Zaptec installatie kan, door direct een ruimere vlakbandbekabeling aan te brengen, de basis vormen voor eenvoudige en goedkope uitbreiding van het aantal laadpunten. Dit systeem is zowel voor binnen- als buitenparkeerplaatsen geschikt.

Hoewel de Hoeksche Waard zich graag duurzaam profileert, blijkt volgens Tim Blaak dat het aantal elektrische auto’s (inclusief hybride) blijft steken bij 550, nog geen 2% van het totale aantal auto’s. Het landelijk gemiddelde daarentegen is 5%. Hier ligt dus een mooie taak voor bedrijven, verenigingen van eigenaren en projectontwikkelaars om zich te verdiepen in de mogelijkheden van Qcharge.

Jack de Leeuw, Voorzitter van het departement  Hoeksche Waard, maakte de aanwezigen nog attent op de Koning Willem I prijs, waarvoor de inschrijving is geopend. Deze prestigieuze prijs wordt tweejaarlijks toegekend in twee categorieën, het grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking voor de prijs. “Vindt u dat een bepaald bedrijf in de Hoeksche Waard hiervoor in aanmerking komt, meldt het ons” aldus De Leeuw “wat zou het mooi zijn als deze schitterende prijs in ons midden valt.”

 

Departement Hoeksche Waard


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden