Kunstwerk aangeboden door De Maatschappij pronkt op schouw bij Koning

Op 28 september jl. overhandigden Luuc Mannaerts, Astrid Camp en Nico van Grieken namens alle leden van De Maatschappij het kunstwerk 'LUCID' aan de heer Bram Gille, Persoonlijk Adviseur van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin.
Hoe bijzonder is het om te zien dat dit kunstwerk een mooi plekje heeft gekregen op de schouw in de werkkamer van Koning Willem Alexander.

Het werk symboliseert, door zijn drie met elkaar verbonden gebogen en opengewerkte vormen, de drie pijlers van De Maatschappij: overheid, onderwijs en ondernemerschap.
De drie O's die het overlegmodel in ons Koninkrijk kenmerken en die dankzij onze constructieve en competitieve netwerken bijdragen aan de welvaart en welzijn van Nederland.

De dynamiek van De Maatschappij is ook te herkennen in de S-vormige groeven en raaklijnen tussen de opengewerkte vormen. Zij staan voor verbinden, inspireren en vernieuwen.

De Eindhovense beeldhouwer Rob Zweerman heeft de sculptuur ontworpen en vervaardigd uit Moca, een Portugese kalksteen. Het beeld is geplaatst op een voet van Belgisch hardsteen.

Landelijk Bureau


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden