Koester de kracht van het compromis

De Maatschappij Departement Rotterdam mocht Alexander Pechtold ontvangen op het terras van Sociëteit aan de Maas. 

Voor de aanwezigen een mooi moment om persoonlijk kennis te nemen van wat hij wilde worden toen hij klein was, wat hem in de politiek heeft gebracht en waarom hij deze heeft verlaten, over dat politici net mensen zijn, de formatie en dat wij toch vooral niet moeten vergeten dat wij zelf op die mensen stemmen. Nederland krijgt de politici die het verdient.

Maar ook over het CBR, wat de politieke waan van de dag doet met uitvoeringsinstellingen (da’s behoorlijk disruptief) en “de achterkant van het gelijk” waar Alexander de kans heeft om nu eens niet in uitersten een dilemma te verkennen maar in de diepte met professionals tot echte inzichten te komen in belangenafwegingen en oplossingen.

Een paar take-aways: Probeer echt te luisteren en koester de kracht van het compromis. Blijf je verbazen. Kennis is macht maar kennissen zijn machtiger. Wees eigenzinnig, regels zijn er voor mensen en niet andersom!

Dankzij STONE | Finance, HR, Public, IT, Agile & Technology is de podcast terug te luisteren: https://lnkd.in/dr5_fxu 

NB: En natuurlijk werd de bijeenkomst afgetrapt met een stevig stuk opstartend Rotterdams ondernemerschap met Pike en de ondernemer daarachter, Bas Faassen. Pike bezorgt op het moment dat jij dat wil of haalt je pakket op om retour te sturen met een minimale footprint.

Met dank aan: Derek de VriesPeter CaljéJob van BerkelBerend BoshouwersPeter-Paul LeutscherDolf BierhuizenJack de LeeuwJeroen SorbiWillem Peek en Eline Krommenhoek.

Deze bijeenkomst is een samenwerking tussen de departementen Drechtsteden, Hoeksche Waard, Rotterdam en Waterweg-Noord. 

Eline Krommenhoek bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden