Jaarcongres "Sneak preview van het onderdeel “Twente regio van Textiel”

Sneak preview van het onderdeel “Twente regio van Textiel”
Tijdens dit deel van het programma maakt u kennis met drie jonge Twentse ondernemers die u zullen raken met hun bevlogen verhalen!

Hellen van Rees, handgemaakt textiel, van couture tot tech
Hellen is ontwerpster van moderne handgemaakte producten van duurzame materialen. Daarbij richt Hellen zich niet alleen op mode (zelfs Lady Gaga heeft zich door Hellen laten kleden), maar ook op andere toepassingen. Zo is ze recent genomineerd voor het KIJK beste tech-idee van 2018 met een samen met Universiteit Twente-onderzoekers ontwikkeld corrigerend robotvest. Een vest van beweeglijke stof dat mensen op een intuïtieve manier een seintje geeft als hun lichaamshouding beter kan. En nog mooi en duurzaam ook!

Zie www.hellenvanrees.com
           

Annemieke Koster, Enschede Textielstad
De ramp in Bangladesh toen het Rana Plaza complex instortte deed Annemieke nadenken over de kledingindustrie. Ze besloot rigoureus haar baan op te zeggen en een eigen fabriek te starten. Inmiddels produceert ze eigen stoffen met gerecycled textiel als grondstof. Prachtige geweven duurzame stoffen – inmiddels heeft ze het proces goed onder de knie. En dat past natuurlijk perfect bij de historie van Enschede/Twente.

Zie www.enschedetextielstad.nl

Bas Timmer, Sheltersuit
Toen de vader van een goede vriend op straat overleed door onderkoeling vond Sheltersuit oprichter en designer Bas dat hij iets moest doen. Om daklozen te beschermen tegen de kou ontwierp hij de eerste Sheltersuit. En inmiddels heeft hij een sociale onderneming met een uitdagende productielijn. In de laatste drie jaar zijn 3000 Sheltersuits geleverd aan daklozen in verschillende Europese steden en aan vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. In het atelier van Bas werken vooral vluchtelingen die tegelijkertijd de Nederlandse taal oefenen. Dutch Design Week Public Award winnaar 2017!

Zie www.sheltersuit.com
      

In een volgende sneak preview zal aandacht besteed worden aan het volgende onderdeel tijdens het congres “Twente regio van Techniek”.
 

Departement Twente


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden