Geslaagde nieuwjaarsreceptie "De Ontmoeting" en uitreiking Linnaeusonderscheiding 2018   

Alex van den Brink van Transportbedrijf Steven van den Brink en Zonen BV uit Ermelo won donderdagavond 10 januari de Linnaeusprijs 2018. Deze felbegeerde ondernemersprijs werd feestelijk uitgereikt tijdens de Ontmoeting, de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie waarin de drie O’s, Onderwijs, Overheid en Ondernemerschap van de Noord-Veluwe elkaar treffen. Betrokken hierbij zijn VNO-NCW Noord-Veluwe, De Maatschappij, Bedrijvenkring Ermelo en Bedrijvenkring Harderwijk. 

Deze keer was de Maatschappij NW Veluwe en Flevoland gastheer. 250 aanwezigen hebben met elkaar in een informele ambiance het glas geheven in het sfeervolle Hotel de Heerlickheijd van Ermelo. 
Voorafgaand aan de uitreiking hield de vice voorzitter van de Maatschappij en voorzitter van de economic board De Diamant van Midden Nederland Joost Fraanje een korte speech. 
Vervolgens was het tijd voor de enerverende jaarrede van voorzitter van De Maatschappij en burgemeester van Putten de heer Henk Lambooij. Lambooij; ‘kenmerkende karaktereigenschappen van de ondernemers in de regio Noord Veluwe zijn de arbeidsmoraal en betrouwbaarheid’.  

Maatschappelijke betrokkenheid  
Daarna vond traditiegetrouw de jaarlijkse uitreiking van de Linnaeusonderscheiding plaats onder toeziend oog van ondernemend Noord-Veluwe. Volgens het juryrapport is Alex van den Brink van bovengenoemd transportbedrijf de terechte winnaar na een zorgvuldige afweging uit 12 kanshebbers. Dit familiebedrijf, behorend bij de top-10 van logistieke dienstverleners in Nederland, wist met overtuiging de prestigieuze onderscheiding te winnen. “De sociale en maatschappelijke betrokkenheid is groot. Van den Brink is één van de initiatiefnemers van het Centrum voor Transport & Logistiek, waarmee de instroom van leerlingen uit de regio naar de specifieke branche aanzienlijk wordt vergroot. Verder investeert het bedrijf in innoverende technologie en opleidingen voor medewerkers om zodoende een hoge kwalitatieve dienstverlening te bieden. Ook voert Van den Brink een hoogwaardig MVO-beleid en investeert in vervoerstechnieken, die CO2-uitstoot verminderen. Tot slot heeft het bedrijf écht oog voor de mens én zijn talenten”, aldus de vakkundige jury. Zoals gebruikelijk was het podium na deze bekendmaking volledig voor de winnaar, die met de gewonnen cheque van € 500,- een goed bestedingsdoel mag kiezen. De kersverse winnaar koos voor Truckfestijn Putten - Ermelo. Na alle officiële momenten was er tot slot volop ruimte om elkaar de hand te schudden en samen het gloednieuwe jaar af te trappen.    
 

Departement NW Veluwe en Flevoland


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden