GESLAAGD BEZOEK AAN TESLA

Op 11 mei 2017 bracht een grote delegatie (50) van leden van De Maatschappij – niet alleen uit Amsterdam, maar ook uit andere departementen – een bezoek aan autoproducent Tesla in Amsterdam-Zuidoost.

Na de ontvangst hielden Store & Event Coördinator Joep van der Stelt en zijn collega een boeiende inleiding over het ontstaan van Tesla en de productontwikkeling. Om te beginnen werd er stilgestaan bij de missie van Tesla: “de overgang van de wereld naar duurzame energie te versnellen”. Hierbij hoort natuurlijk het rijden op elektriciteit in plaats van fossiele brandstoffen.

De aanwezigen werden via een interessante presentatie meegenomen naar het begin van Tesla in 2003, via de eerste elektrische Tesla: de Roadstar tot aan het nieuwste Model S. Dit model heeft twee motoren, waardoor hij een acceleratie heeft van een sportauto, die van 0 tot 100 km/u accelereert in 3,3 seconden: de snelste vierdeurs productieauto die ooit gemaakt is.
De voertuigen van Tesla worden geproduceerd in hun fabriek in Fremont, Californië. Assemblage voor Europa vindt plaats in Tilburg in Nederland. Om de kosten van de lithium-ion batterijpakketten te verminderen, zijn Tesla en belangrijke strategische partners, waaronder Panasonic, begonnen met de bouw van een Gigafactory in Nevada die de productie van een voor de massamarkt betaalbaar voertuig, Model 3, gaat faciliteren.

Na deze inleiding werden de aanwezigen door ervaren ‘race’ instructeurs getrakteerd op een ritje in een aantal Tesla’s, waarbij de enorme acceleratieprestatie werd gedemonstreerd. Voor velen van ons een enorme ervaring. Ook werd uitleg gegeven over de verschillende materialen en onderdelen van de auto’s.

De avond werd afgesloten met een drankje en een hapje. Uit de gesprekken tijdens de borrel bleek dat de bezoekers het een interessante bijeenkomst vonden.

Annemiek van Dijk

Departement Amsterdam


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden