Afmelden
Weet u zeker dat u zich wilt afmelden voor dit evenement?
FoodXDrenthe organiseert: De week van het Nederlandse Voedsel 7 t/m 13 oktober 2019.
Wat eten we vandaag? Dagelijks zijn we allemaal bezig met ons voedsel, meestal gaat het daarbij over smaak of voedingswaarde. Veel minder vaak gaat het over de herkomst van ons voedsel.
We importeren voedsel van over de hele wereld en veel kinderen hebben geen idee meer van seizoensgroenten. Om mensen hiervan meer bewust te maken organiseren we De week van het Nederlandse voedsel.
Gedurende deze week dagen we iedereen, dus ook u, uit om zo veel mogelijk Nederlandse ingrediënten te gebruiken. Lukt het u om een week lang voedsel te eten van onze eigen Nederlandse bodem?
Door ook in uw werk meer aandacht geven aan de herkomst van het voedsel kunt u ook andere mensen motiveren om hierover na te denken.
Doet u met ons mee?
Hoe kan ik meedoen?
Meedoen kan op uw eigen manier. Door aanwezig te zijn op 1 van de activiteiten die georganiseerd worden, door zelf onze recepten te proberen en uw ervaringen hierover te delen, door in uw restaurant een Nederlands menu op de kaart te zetten of door de Nederlandse producten in uw winkel extra aan te prijzen tijdens de week van het Nederlands Voedsel.
Aanmelden hoeft niet. Het mag wel!
Wanneer u zich aanmeldt dan vermelden wij u als deelnemer in onze communicatie-uitingen.
Aanmelden:
organisatie : FoodXDrenthe.nl
contactpersoon : Wija Koers
mail : info@wija.nl
telefoon : 0592-459380
Wanneer?
De week van het Nederlandse voedsel is van 7 t/m 13 oktober 2019
Programma: voor zover nu bekend er komt nog veel meer:
Opening door gedeputeerde van Provincie Drenthe dhr. Henk Jumelet
datum : 05 oktober
tijd : 15.30 uur
locatie : Bakkerij Pots Rolde www. www.echtebakkerpots.nl
aanmelden : info@wija.nl
Wat eten we vanavond?
In antwoord op deze vraag zijn zorg en agrarisch onlosmakelijk verbonden.
De transitie van conveniënce voeding naar eerlijk en duurzame voeding is een weerbarstig proces. Elly neemt ons mee in haar visie naar gezond en lekker eten en drinken voor de cliënten van Interzorg. Liefst haalt ze de producten zo dicht mogelijk bij huis in samenwerking met de Agrariërs in de directe omgeving.
datum : 07 oktober
tijd : 20.00 uur
locatie : Interzorg www.interzorg.nl
wie : Elly van der Woude Interzorg
aanmelden : info@wija.nl
Schoollunch Doel waar komt je eten vandaan?
Waar komt je eten vandaan?.
Aanvullend voor de bovenbouw: Wat doet jouw eten met de wereld. We vertalen het thema in voetstappen die nodig zijn om jouw eten in jouw bord te krijgen.
datum : 10 oktober
tijd : 12.00 uur
locatie : Kindcentrum Driemaster. www.kindcentrum-driemaster.nl
aanmelden : info@wija.nl
2 leuke recepten om zelf te maken.
Dagelijks presteren we 2 recepten met Nederlandse ingredienten, we nodigen iedereen uit om deze recepten te maken en de resultaten daarvan met ons te delen.
datum : 7 t/m 13 oktober 2019
tijd : gedurende de dag
locatie : onze website en social media via boerburgertweet twitter.com/Boerburgertweet
aanmelden : info@wija.nl
meer informatie en ons actuele programma vindt u op:
www.foodxdrenthe.nl en www.deweekvanhetnederlandsevoedsel.nl
Achtergrond
Loesje ¨Waarom slepen met producten van ver als we ze zelf kunnen produceren?¨
Door Nederlands Voedsel te eten besparen we veel transport, steunen we onze Nederlandse voedselproducenten en dus onze Nederlandse economie, hebben we meer zicht op de wijze waarop dit is geproduceerd én geven we onszelf daarin een stem.
Nederlands voedsel wordt geproduceerd volgens hoge normen van voedselveiligheid en dierenwelzijn. Ondanks dat de eisen voor onze Nederlandse productie zo streng zijn mogen producten uit andere landen, geproduceerd met minder strenge eisen, wel gewoon in Nederland verkocht worden. U hebt hierin dus zelf een keus als consument.
De week van het Nederlandse Voedsel valt binnen de Dutch Food Week. www.dutchfoodweek.nl
Tijdens de Dutch Food Week delen partijen uit de foodsector uit heel Nelderland hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. Er zijn dus allerlei bedrijven die u kunt bezoeken gedurende deze week om meer te leren over hoe ons Nederlandse Voedsel wordt geproduceerd.
FoodXDrenhte.nl heeft dit initiatief opgepakt en vertaalt naar Drenthe. We delen onze ervaringen met de Maatschappij en zodat volgend jaar nog veel departementen De week van Nederlandse voedsel op kunnen nemen in hun programma.