FoodXDrenthe bij Hof van Saksen in Nooitgedacht

In de keuken van de kookacademie op het Hof van Saksen vertelde Ko Pots van bakkerij Pots te Rolde het ontstaan van het speltproject wat hij gezamenlijk met Alko Tolner (verbouwer van de spelt) en Hans Petit (molenaar te Dalen) heeft opgezet.
 
Het idee en doelstelling 
Alko Tolner en Hans Petit hebben samen het speltproject opgezet met als doel een gesloten systeem te ontwikkelen waar alle partijen de vruchten van kunnen plukken. De spelt wordt door de agrariër verbouwt zonder dat hier bestrijdingsmiddelen aan te pas komen, hij maakt gebruik van de Oberkulmer Rotkorn spelt omdat deze goed past bij de zandgrond soort die we in dit gedeelte van Drenthe hebben. De molenaar maalt in molen “De Bente” te Dalen op ambachtelijke wijze de spelt. Ko Pots bakt vervolgens een behoorlijk assortiment speltproducten o.a. speltbrood, cake, pasta en een eigen muesli. Gezamenlijk hebben ze hier de schouders onder gezet en zorgen zij voor commercie.
 
Workshop 
Ko Pots en Patrick Harms geven vervolgens een workshop broodbakken op basis van spelt en desem. Ko legt uit hoe hun eigen desem cultuur tot stand is gekomen met wederom een plaatselijk verhaal namelijk op basis van de appels van Kees Goense van zacht fruitbedrijf Goense te Marwijksoord. 
 
Beijk de site van "Molen "De Bente" voor lekkere recepten. 

   

   

 

Wija Koers Drent bekijk profiel

Wija Wija Digital marketing helpt u als ondernemer bij het genereren van new business optimaal gebruik te maken van het internet. Dat doen wij op 3 manieren door: Nieuwe business te vinden, Nieuwe markten aan te boren, Van bestaande klanten trouwe klanten te maken. Daarbij is ons motto: Denk strategisch niet instrumenteel Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Wija Koers Wija Digital marketing Wija@Wija.nl 0592-459380


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden