Finalisten Koning Willem I Prijs Grootbedrijf en MKB bekend

Dinsdag 24 april jl. zijn de finalisten die kans maken op de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf en MKB bekendgemaakt.
Bestuursleden van de Koning Willem I Stichting, Martin van Pernis en Boudewijn Haverlag, gingen de bedrijven langs om hen persoonlijk te feliciteren. De finalisten werden vooraf gekozen in een besloten bestuursvergadering bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Hierbij was ook erevoorzitter Hare Majesteit Koningin Máxima aanwezig. De uitreiking van de Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap vindt plaats op 28 mei in Nijmegen. De stad is dit jaar uitgeroepen tot European Green Capital.

image

 

image

Foto's: Bestuursleden Koning Willem I Stichting verrassen ondernemingen Eska B.V. (links) en AAE B.V. (rechts) met bekendmaking finaleplek.
Foto: Koning Willem I Stichting.

image

Bijschrift: Bestuursvergadering Koning Willem I Stichting op 17 april jl. in aanwezigheid van erevoorzitter Koningin Máxima en voorzitter Klaas Knot, President van De Nederlandsche Bank. Fotograaf: Maarten Huisman.

Bestuurslid Koning Willem I Stichting Martin van Pernis: ‘Alle genomineerden vielen binnen hun eigen branche en eigen sector op vanwege hun innovatieve en daadkrachtige aanpak. In de categorie Grootbedrijf zijn dat AFAS Software, een familiebedrijf die haar winst teruggeeft in een stichting voor goede doelen, Eska B.V., producent van massief karton die een transitie naar een andere productgroep maakte, en de ingenieurs van Royal HaskoningDHV die waanzinnige projecten opleveren. In de categorie MKB heeft familiebedrijf AAE B.V., een geavanceerde hightech machinebouwer, een finaleplek bemachtigd. De ontwikkelaar van transportsystemen, Apollo Group B.V., is eveneens een familiebedrijf en heeft sinds kort een nieuwe directeur aan het roer staan. Dijkstra Draisma B.V. is een bedrijf dat in een klassieke sector, de bouw, innovatief wist op te vallen ten tijden van een crisis.’

Finalisten Koning Willem I Prijs 2018 in de categorie Grootbedrijf:
Het bestuur van de Koning Willem I Stichting heeft de volgende finalisten voor de Koning Willem I Prijs 2018 in de categorie Grootbedrijf geselecteerd:

  • AFAS Software uit Leusden
  • Eska B.V. uit Sappemeer
  • Royal HaskoningDHV uit Amersfoort

  
Foto's: AFAS Software (links), Royal HaskoningDHV (rechts)

Mooi om te vermelden is dat Royal HaskoningDHV, één van de finalisten Grootbedrijf, door De Maatschappij departement Eemland is aangedragen.

Finalisten Koning Willem I Prijs 2018 in de categorie MKB:
Het bestuur van de Koning Willem I Stichting heeft de volgende finalisten voor de Koning Willem I Prijs 2018 in de categorie MKB geselecteerd:

  • AAE. B.V. uit Helmond
  • Apollo Group B.V. uit Coevorden
  • Dijkstra Draisma B.V. uit Bolsward  

  
Foto's: Apollo Group B.V. (links) en Dijkstra Draisma B.V. (rechts)

Over de Koning Willem I Prijs & Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap
De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘MKB’ uit en daarnaast de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Ze vormen de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V., bekleedt de functie van voorzitter. De onafhankelijke ondernemingsprijzen worden actief gesteund door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Meer informatie: www.kw1prijs.nl.

Landelijk Bureau


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden