Een voorspoedig 2020! - Departement Twente

Een voorspoedig 2020!

Na een organisatorisch uitdagend 2018 (jaarcongres inclusief bezoek van onze beschermheer Koning WA) hebben we ons in 2019 vooral gericht op het worden van een aantrekkelijk netwerk voor de jongere generatie in Twente. Een netwerk van bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen (de ‘gouden driehoek’) dat zich richt op een ondernemende Twentse samenleving is tenslotte te mooi om voorbehouden te zijn voor 50-plussers. Een groep enthousiaste jonge professionals – De Jonge Tak - heeft het initiatief genomen bijeenkomsten te organiseren en zo te ontdekken wat het beste bij hen past. Inmiddels hebben twee jonge professionals zitting in ons bestuur: Willem Jan Velderman (lid) en Jeffrey Rouwenhorst (penningmeester). De Jonge Tak heeft een succesvol woondebat georganiseerd en het initiatief genomen andere jong professional netwerken te leren kennen en te verbinden (o.a. MST Jong, Twentse Jonge Ambtenaren, Young Twente Board, Hieroo en P-NUT). “Wij geloven dat een sterke en welvarende regio draait op een ecosysteem van mensen, waarin  verschillende disciplines met elkaar samenwerken om het verschil te maken. Als jonge professionals leveren we met YPT onze bijdrage!”. Mooi he? Dit gaat leiden tot een eerste Young Professionals Twente (YPT) meeting in 2020. We gaan hier zeker nog veel meer over horen!

Daarnaast hebben we afgelopen jaar een aantal bijeenkomsten georganiseerd en afscheid genomen van onze zeer gewaardeerde bestuursleden Annick v.d. Lof, Tineke Zoer en Geert Klein Ovink. Christel de Maar is helaas maar kort de opvolgster van Tineke v.d. Wal geweest – het secretariaatswerk was op dit moment te lastig voor haar om te combineren met haar werk. En we zijn blij in Hester Wijenberg een goede opvolgster te hebben gevonden.

Voor 2020 hebben we weer volop plannen. Dat begint met de gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari (Rode Loper 2019) en op 15 januari met een inspirerende blik in de nabije toekomst: Kunstmatige intelligentie en quantum computers. Meld je aan en schroom niet een introducee mee te nemen! Het belooft een toegankelijk kijkje in deze nieuwe ontwikkelingen te worden! En mocht je een idee hebben dat helemaal past bij De Maatschappij – schroom niet om contact op te nemen.

Ik wens jullie allen en jullie naasten namens het bestuur een succesvol, inspirerend, gezond en gelukkig 2020 toe! Op mooie De Maatschappij bijeenkomsten/initiatieven waar we elkaar zeker zullen treffen!

Trudy Vos

 

Departement Twente


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden