Een varende ontdekkingstocht van sluis tot Noordzeekanaal

Na de geslaagde varende lunchbijeenkomst vorig jaar augustus over de Zaan in noordelijke richting stond de vaartocht in 2017 in het teken van de ruimtelijk-economische gebiedsontwikkeling van MAAK.Zaanstad ten zuiden van de sluis in Zaandam.

Hoe zal wonen, werken & recreëren langs de zuidzijde van de Zaan en langs het Noordzeekanaal er in de toekomst uit zien? Moeten oude bedrijventerreinen plaats maken voor woningen? Hoe profiteren we van de demografische- en economische groei van Amsterdam?

Arnoud Beens en Gert Grandiek, beide actief voor MAAK.Zaanstad, waren onze gidsen. Als geen ander konden zij vertellen waar MAAK.Zaanstad voor staat: meer ruimte vinden voor de woon- en werkmilieus die Zaanstad en de Metropoolregio nodig hebben. De Achtersluispolder is zo’n plek waar men na een grootscheepse transformatie metropolitaan kan wonen en werken op het scharnierpunt met Amsterdam. Het Hembrugterrein is een ander gebied dat grote mogelijkheden biedt voor een mix van wonen, werken, cultuur en recreatie. Tijdens de vaartocht was ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen over het toekomstperspectief.

Halverwege de vaartocht meerden we aan bij het iconische pakhuis De Vrede voor een rondleiding door deze voormalige meelfabriek en graanschuur van de Stelling van Amsterdam.

Een geweldige vaartocht voor een ieder die de Zaanstreek een warm hart toe draagt.

Departement Zaanstreek-Waterland


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden