Don't buy anything that flies, floats or.. meet Floating Farm

De Maatschappij ontmoet Peter van Wingerden 

Op donderdag 4 november is Peter van Wingerden, serieel Rotterdams ondernemer, te gast op Sociëteit de Maas bij “De Maatschappij” en “the Young Society”. Peter en zijn “Floating Farm” zijn inmiddels wereldnieuws en niet meer weg te denken uit het Rotterdamse straat- en stadsbeeld.

Floating Farm produceert gezond voedsel in steden, dichtbij de consument. Een op het eerste gezicht behoorlijk krankzinnig idee waarmee inmiddels op een duurzame, innovatieve, transparante manier met dierenwelzijn als top prioriteit invulling wordt gegeven aan circulair boeren in de stad en op het water. Voor de Floating Farm is het belangrijk om voedselverliezen tegen te gaan, transport van voedsel te reduceren en de kwaliteit van het voedsel te verbeteren. Breng de boerderij terug in de stad als onderdeel van een schone, leefbare en bewuste stads-transformatie: Transfarmation. Een groot deel van het dieet van de koeien bestaat uit organische reststromen afkomstig uit de stad. Zo krijgen zij bierbostel gevoerd van een aantal Rotterdamse brouwerijen, zemelen van Schiedamse molens, gras van sportvelden in de buurt (ook de Kuip) en aardappelschillen van een lokale verwerker. En dit is pas het begin!

Peter van Wingerden is een aanstekelijk optimistische ondernemer die snel van “zijn fouten” leert, goede mensen om zich heen verzamelt en de kunst verstaat van het snel uitvergroten van wat goed gaat. Een begenadigd en inspirerend spreker die zich graag laat verrassen door de vragen van zijn gehoor. En dat is precies wat wij gaan doen en waar wij u voor uitnodigen.

Wie, wat, waar... 

Waar: Sociëteit de Maas, Veerdam 1, Rotterdam

Wanneer: 4 november 2021, 16.00 – 18.00 inclusief een hapje en een drankje

Aanmelden: kan voor leden via de website en voor niet-leden door een mail te sturen naar rotterdam@de-maatschappij.info

Kosten: 20,00 euro 

 

Wij zien uit naar je komst.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Maatschappij Rotterdam

 

LEF-Prijs 2021

Recentelijk heeft Peter de LEF-prijs in ontvangst mogen nemen.  Een ondernemers prijs voor bedrijven en organisaties met onderscheidend vermogen, met pit, met een net iets andere aanpak, met visie, moet doelen en een heldere strategie om deze te realiseren.

Eline Krommenhoek bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden