Departement Eemland van De Maatschappij deelt waarderingsprijzen uit!

Prijzen voor Mark Pot en Irene Vriens

De “Lefprijs” van departement Eemland van ondernemend netwerk “De Maatschappij” is donderdag 8 oktober jl. uitgereikt aan Mark Pot, algemeen directeur van Pot verhuizingen & logistiek. Op donderdag 15 oktober jl. mocht Irene Vriens, bestuurder ouderenzorg bij Stichting verzorgingshuis De Koperhorst de “Prijs van de Maatschappij” 2020 in ontvangst nemen.

De Prijs van de Maatschappij is bestemd voor een persoon die op een bijzondere wijze maatschappelijk actief is, initiatieven neemt, bruggen slaat tussen partijen, de regio op de kaart zet en een voortrekker is op MVO gebied.
De “Lefprijs” wordt toegekend aan een persoon die een prestatie van formaat heeft neergezet, onderneemt voor eigen rekening en risico, actief in de regio Eemland is, langer dan 5 jaar bestaat, financieel gezond is en maatschappelijk betrokken. Een voorbeeld is voor anderen.
De jury van de LEF prijs bestond dit jaar uit voorzitter Rob Metz (burgemeester Soest), Joep Hopman (winnaar 2019) en Ben Heimensen (accountant MTH).

Lefprijs
LEF en ondernemen zit in het DNA van dit familiebedrijf. Mark heeft sinds 2018 de leiding overgenomen en heeft met veel lef nieuwe ontwikkelingen in gang gezet.

Vanuit deze echte ondernemersdrive ontwikkelt Pot momenteel een “hub” waarbij de bevoorrading van winkels in de binnenstad van Amersfoort vanuit het distributieknooppunt bij Pot op de Hoef met elektrische vrachtwagens zullen worden beleverd onder de naam Stadslogistiek.nl. Dit betreft een samenwerking tussen Pot en PostNL. Het is een mooi voorbeeld van zero emissie stadslogistiek. En juist vorige week is in Amersfoort de eerste elektrische vrachtauto op de weg verschenen. Op deze manier worden goederenstromen samengevoegd en met één vrachtauto beleverd in de binnenstad.

Het past geheel in de Klimaatplannen waarbij de ambitie is om in 2025 alle vervuilende die vrachtauto’s uit de binnenstad van Amersfoort te zien verwijderen. Hiermee wordt aangetoond dat Pot oog heeft voor maatschappelijke ontwikkelingen en daar met Lef op inspeelt vanuit eigen expertise.

Daarnaast getuigt het van Lef door als pionier mee te bouwen aan het waterstoftankstation op de Wieken. Samen met de Amersfoortse bedrijven Drankengroothandel Scheerder, autoverhuurder Van Dusschoten én Kreijne Brandstoffen stapt Pot in dit avontuur en krijgen zij de beschikking over een waterstof aangedreven vrachtauto welke in nauwe samenwerking met Renault is ontwikkeld.
Sinds 2 maanden is de firma Pot officieel maatschappelijk gecertificeerd volgens de Co2 prestatieladder.
Pot is als sponsor verbonden aan diverse en zeer uiteenlopende activiteiten. Van schoolvoetbal tot de recycle universiteit én van regionale theatergroepen tot voetbalclubs.

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat Mark Pot in staat is geweest in een relatief korte tijd het gezicht van Pot verhuizing & logistiek te worden. Alleen dat is al een prestatie aangezien zijn vader, Wim Pot in de regio en landelijk een zeer bekende ondernemer is.

Bekijk hier de opname van de LEF prijs uitreiking.
  

Prijs van de Maatschappij
Irene Vriens is al 45 jaar werkzaam in de ouderenzorg. Een bestuurder die, wellicht niet bij iedereen bekend is maar, een geweldige carrière heeft opgebouwd. Een van haar uitspraken is: “Je bent niet de baas om de baas te willen zijn”. Ze wil er zijn voor (sociaal) kwetsbare ouderen die niet veel geld te besteden hebben. Daarnaast heeft ze aandacht voor welbevinden en welzijn en wordt zij door haar medewerkers gezien als een boegbeeld, een rots in de branding en iemand met een tomeloze inzet.

Zij ging o.a. een mooie samenwerking aan met MBO Amersfoort om samen jonge mensen op te leiden. Niet alleen op niveau 3 en 4, maar ook op niveau 2. Dit project is uitgemond in wat nu heet het ¨Onderwijsbedrijf De Koperhorst”. Ze deed dit niet alleen om het personeelstekort te beperken maar ook vanuit een intrinsieke motivatie om ook jongeren op een wat lager opleidingsniveau kansen te geven. En dat werkt!

De coronatijd is heftig geweest voor haar organisatie maar ook/juist in deze moeilijke periode had ze veel oog voor de bewoners en medewerkers waarbij ze zich telkens afvroeg wat menselijk en wenselijk was.

Irene is actief binnen Utrecht Zorg en maatschappelijk betrokken o.a. in allerlei kerkelijke functies en heeft daarin de fusie van de parochie ¨Onze Lieve Vrouw van Amersfoort geleid.

Bekijk hier de uitreiking van De Maatschappij prijs.

  

Departement Eemland


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden