DE LEF-PRIJS 2021

23 September 2021 vond de LEF-Prijs uitreiking plaats. De Maatschappij, Departement Rotterdam prijst initiatieven die bijdragen aan vernieuwing en een sterke, ondernemende samenleving. De LEF-Prijs is daar het boegbeeld van. Met deze prijs stimuleren we betekenisvol ondernemerschap vanuit de driehoek bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen.

Lees hier over de Rotterdammers die de mouwen opstropen omdat ze geloven dat morgen beter kan zijn dan vandaag.

David Engel reikt de LEF-Prijs uit aan Marcel Pothof van Floating Farm. Rotterdam, De Maatschappij, Eline Krommenhoek

De winnaars van het jaar 2021, de tweede editie van de LEF-Prijs, waren vier Rotterdamse LEFhebbers. Floating Farm, de eerste drijvende boerderij ter wereld, ging er vandoor met de LEF-prijs in de categorie ''Groeiende Organisaties''. Bij Floating Farm zie je de kernwaarden dierenwelzijn, circulariteit, duurzaamheid en innovatie overal in terug, en dat kunnen we bij De Maatschappij departement Rotterdam enkel waarderen én belonen met de LEF-Prijs. Als winnaar van deze categorie zal Floating Farm genomineerd worden voor de Koning Willem I Prijs. David Engel, CEO van Drake & Farrell reikte als winnaar van de vorige editie de prijs uit aan Marcel Pothof.

Berend Boshouwers reikt de LEF-Prijs uit aan Carlijn Oosthoek van Drop & Loop. Rotterdam, De Maatschappij, Eline Krommenhoek

Een statiegeld machine voor je kleding. Dat is heel kort door de bocht wat Drop & Loop is. Neem je kleding mee naar een Drop & Loop automaat en krijg er een kortingsbon voor terug. Een ware innovatie binnen de kledingbranche en daarmee de winnaar van de categorie ''Startups''. Per jaar wordt er 150 miljoen kilo kleding verbrand en Drop & Loop maakt daar verandering in. Carlijn Oosthoek nam de LEF-Prijs in ontvangst van Berend Boshouwers, bestuurslid van De Maatschappij.

Niels Redert van Excelsior Foundation reikt de LEF-Prijs uit aan Pim Roggeveen van WEAR. De Maatschappij, Rotterdam, Eline Krommenhoek.

WEAR geeft jouw sneakers een langer leven en helpt zo mee aan een duurzame productieketen. Dat niet alleen, bij WEAR werken mensen met onbenut arbeidspotentieel. Bij WEAR krijgt iedereen een kans. Genoeg reden voor de jury van de LEF-Prijs om WEAR te belonen met de LEF-Prijs 2021 in de categorie ''Duurzame Organisaties''. De winnaar van de eerste editie was Excelsior Foundation. Niels Redert, directeur bij de Excelsior Foundation, gaf het stokje door aan Pim Roggeveen van WEAR.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Niet alleen was deze organisatie de grootste publieksfavoriet, ook tijdens de uitreiking van de LEF-Prijs 2021 stalen zij de show. DebiteurenZeker liet De Maatschappij inzien dat de LEF-Prijs volgend jaar ook een categorie ''Best Dressed'' moet hebben. Het voltallige team van DebiteurenZeker kwam in smoking naar de uitreiking, en dat konden we zeer waarderen! DebiteurenZeker biedt de online oplossing om bedrijven of personen te checken. En dat doen ze goed volgens de vele stemmers! Peter Caljé reikte de Publieksprijs uit aan Khalid Maatoug van DebiteurenZeker.

In de aanloop van dit evenement waren vele parels van organisaties opgegeven voor nominatie. Prachtige organisaties zoals BeeSerious, KiesAdvies de Podcast, Mobility Lab, Vertico, PIKE, Eneco Emobility en Stedelijk Museum Schiedam passeerden onder andere de revue.

De LEF-Prijs 2021 had niet tot stand kunnen komen zonder onze partner STONE. Bedankt Caroline, David en Kevin voor jullie hulp en ondersteuning bij het organiseren van de LEF-Prijs.

Namens het bestuur van De Maatschappij departement Rotterdam wil ik alle winnaars nogmaals feliciteren én alle genomineerden bedanken voor hun deelname.

Eline Krommenhoek

Bestuurslid

Eline Krommenhoek bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden