De Koning ontvangen: een bijzondere ontmoeting op het jaarcongres 2018

Op het moment dat je hoort dat Koning Willem-Alexander een bezoek brengt aan het jaarcongres weet je: dit willen we voor hem, de aanwezigen én de organisatie een fantastische ervaring laten zijn. Voor mij persoonlijk een ware eer om in mijn rol als kersverse voorzitter onze beschermheer te mogen ontvangen. En zo’n bezoek, daar komt van alles bij kijken. Logisch, want op tal van vlakken moet alles tot in de puntjes geregeld zijn. Niet alleen het programma en de personen die hij gaat ontmoeten, maar ook de veiligheid en protocollaire zaken. Dus werd er achter de schermen maandenlang hard gewerkt met als resultaat een schitterende ontmoeting. Ik neem je graag mee in de belevenissen van dit mooie moment voor onze vereniging.

De Koning bezoekt het jaarcongres, hoorde ik dit voorjaar. De datum van het jaarcongres wijzigde daardoor, zonder dat we de details konden delen waarom. Het Koninklijk bezoek was namelijk nog niet een mededeling die we publiekelijk mochten doen. De nieuwe datum hing samen met andere activiteiten die onze vorst die dag in Twente had gepland, allemaal in het teken van ‘Hengelo 150 jaar Techniekstad’. Er werd een voorbereidende meeting gepland met afgevaardigden van de RVD, veiligheidsinstanties, het kabinet van de Commissaris van de Koning, het kabinet van de burgemeester en van De Maatschappij. In het officiële nieuwsbericht van het Koninklijk Huis kreeg De Maatschappij een mooie vermelding. En vervolgens konden ook wij het namens de vereniging wereldkundig maken: Zijne Majesteit de Koning bezoekt het jaarcongres!
                                                                

De dag zelf: iedereen klaar voor een warm welkom
Het jaarcongres was geopend en samen met Trudy Vos – voorzitter departement Twente én lid van het College van Bestuur van ROC Twente, de locatie waar het jaarcongres plaatsvond – hielden we de tijd goed in de gaten om rond 13.45 uur richting ingang van het gebouw te lopen. Je kunt je voorstellen dat alle leerlingen van het ROC zich eveneens verdrongen om niks van dit moment te missen. Met honderden stonden zij voor ramen, op de balustrades en buiten op het plein. En daar kwam de auto aanrijden. De Koning werd eerst hartelijk ontvangen door de burgemeester en Commissaris van de Koning om vervolgens een warm welkom te krijgen van onder andere Trudy en mij. Erg leuk: in 2009 opende Koningin Beatrix deze locatie, een foto daarvan stond bij de ingang opgesteld.
                                                                
Gezamenlijk liepen we naar de hal waar de Koning met veel enthousiasme door studenten werd ontvangen. Hij sprak met diverse van hen bij de stands die zij bemanden. Bijvoorbeeld over houtverwerking, nieuwe stofsoorten voor kleding en interieur en over sheltersuits – een water en winddichte jas die omgetoverd kan worden tot slaapzak voor mensen zonder thuis. De Koning deed zelfs even een jas aan, wat natuurlijk zeer werd gewaardeerd door iedereen. Na zijn bezoek aan de stands sprak ik hem kort over zijn beschermheerschap en de lange – 241-jarige – Koninklijke band die er bestaat met De Maatschappij. Vervolgens kreeg hij een tweede warm welkom, deze keer door alle aanwezigen van het jaarcongres. Met applaus werd hij ontvangen en woonde hij een deel de lezingen bij. Daarna was het tijd om te gaan. Met wederom applaus verliet hij de ruimte van het jaarcongres, we liepen richting uitgang en bedankten hem met alle eer voor zijn bezoek. Wij genoten na en zagen in tal van media en op social media de foto’s terug van deze Koninklijke ontmoeting.

Het was in alle opzichten een bijzondere ervaring en uniek moment op dit zeer geslaagde jaarcongres. Wij zijn er trots op dat Koning Willem-Alexander onze beschermheer is en hopen dat hij er net zo trots op is om verbonden te zijn aan De Maatschappij.
Klik hier voor een korte filmpimpressie.

                                                                

Daniëlle de Jonge bekijk profiel

Als trainer, spreker en auteur van ‘Human2Human: de nieuwe klantrelatie‘ en ‘Verleid de Klant‘ help ik met een praktische, eigentijdse en inspirerende aanpak bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Met mijn dienstverlening en boeken prikkel ik ondernemers en professionals om zich onderscheidend te profileren en op doeltreffende wijze klanten te vinden, hebben en houden. Daarnaast blog & vlog ik over mijn vak, ben ik landelijk bestuurslid voor De Maatschappij, recensent van managementboeken en in 2018 juryvoorzitter voor de 'Managementboek van het jaar'-verkiezing. Last but not least, ook een soort van werk maar dan anders: ik doe al zo lang ik me kan herinneren vrijwilligerswerk. Van simpelweg handen-uit-de-mouwen tot bestuursfuncties. Voor mij niet meer dan normaal op die manier een bijdrage te leveren aan goede doelen. Sterker nog: sinds het najaar van 2016 heb ik samen met twee vriendinnen Stichting DierenDonatie.nl, een uniek crowdfundingsplatform voor projecten van dierenopvangcentra. Privé is de rode draad terug te vinden in mijn liefde voor de natuur: van wandelingen tot fotografie en van zo veel mogelijk energieneutraal leven tot een vegan lifestyle.


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden