De elf regionale genomineerden Koning Willem I Prijs MKB zijn bekend

Nominaties Categorie MKB

Op 22 maart werden in het provinciehuis Arnhem de ondernemingen per regio (noord, oost, zuid, west) verkozen die meedingen naar de prestigieuze Nederlandse ondernemingsprijs in de categorie MKB. De elf ondernemingen werden bekendgemaakt door Michiel Scheffer, gedeputeerde bij de provincie Gelderland en Sigrid Helbig, directeur van The Economic Board.

Voor aanvang van de bekendmaking werd er al druk genetwerkt; dat is waar MKB-ers over het algemeen (ook) heel goed in zijn. De provincie Gelderland presenteerde zich als uitstekend gastheer en we werden in het provinciehuis met alle egards ontvangen. De Maatschappij was er goed vertegenwoordigd en met name het departement Arnhem bleek zeer verguld met de organisatie van dit evenement in hun regio.
De nominatiemiddag werd geopend door Gert van der Houwen, secretaris van de Koning Willem I Stichting. Michiel Scheffer, gedeputeerde bij de provincie Gelderland, maakte vervolgens bekend welke ondernemingen per regio door de regionale juryvoorzitters genomineerd zijn.

Uiteenlopende nominaties, van fairtrade chocolade tot medische hulpmiddelen
Inmiddels liep de spanning in de zaal hoog op en de organisatie deed er alles aan om een Oscar-sfeer te creëren. Eén voor één werden in tergend langzaam tempo de grote witte enveloppen geopend en werd de genomineerde naar het podium geroepen. Veel enthousiaste kreten en andere uitingen van vreugde van de genomineerde ondernemingen! Er volgde een strak geregisseerde elevator pitch en een toelichting van de jury en vol trots namen zij het certificaat van hun nominatie in ontvangst.

De elf genomineerde ondernemingen opereren in uiteenlopende branches, van technologie en innovatie tot zorg, gezondheid en voedselmiddelen. Van de genomineerden wordt eind april door de Stichting Koning Willem I een selectie gemaakt van drie finalisten en tijdens een bestuursvergadering, in aanwezigheid van erevoorzitter Hare Majesteit Koningin Máxima, wordt de winnaar gekozen.

Regio noord
Apollo Group B.V. – Coevorden (Drenthe)
Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. – Bolsward (Friesland)

Regio oost
CIREX B.V. – Almelo (Overijssel)
DEMCON – Enschede (Overijssel)
Holland Food Service Vers Panklaar B.V. – Wijchen (Gelderland)

Regio zuid
AAE B.V. – Helmond (Noord-Brabant)
CM.com – Breda (Noord-Brabant)
Saman Groep – Zierikzee (Zeeland)

Regio west
Tony's Chocolonely Nederland B.V. – Amsterdam (Noord-Holland)
Kiremko B.V. – Montfoort (Utrecht)
BioClin B.V. – Delft (Zuid-Holland)  


De trotse vertegenwoordigers van de genomineerde ondernemingen tonen hun felbegeerde certificaat
Foto: Just Justa

Op 3 april aanstaande volgt de bekendmaking van de nominatie van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Deze bekendmaking zal worden gehouden in Wageningen, er zijn hiervoor nog enkele kaarten beschikbaar, bij interesse kunt u mailen naar info@de-maatschappij.nl.
We houden u op de hoogte!

De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘MKB’ uit en daarnaast de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Ze vormen de ultieme bekroning op goed ondernemerschap en geven bekendheid aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting en Prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V., bekleedt de functie van voorzitter. De onafhankelijke ondernemingsprijzen worden actief gesteund door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De Koning Willem I Awards en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap worden op 28 mei 2018 in Nijmegen uitgereikt.

Landelijk Bureau


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden