Corry Dams zwaait na 25 jaar af bij De Maatschappij

Liefst 25 jaar voerde zij secretariaatswerkzaamheden uit voor De Maatschappij departement Waterweg-Noord. Bovenal was zij echter de spin in het web, die zorgde dat alles gesmeerd liep en het antwoord wist op vrijwel alle vragen. Natuurlijk hebben we het dan over Corry Dams! Haar aanwezigheid gold als vanzelfsprekend, maar daarin komt verandering. Een boegbeeld – want die term mogen we hier best gebruiken – zwaait af. ,,Ik weet wel zeker dat ik het ga missen. Maar ik zal best betrokken blijven hoor”, stelt Corry ons gerust. De redactie blikte samen met haar terug op een mooie periode.

Geen zwart gat
Corry werkte bij de AMRO bank toen haar directeur haar benaderde met de vraag of zij niet ook het secretariaat van De Maatschappij op zich kon nemen. Ze hapte toe, maar stopte toen de directeur van ABN voorzitter werd en de taak bij zijn eigen secretaresse neerlegde. ,,Ik kende haar toevallig en wist dat ze het verschrikkelijk vond”, glimlacht Corry in de tuin van restaurant De Ridderhof. ,,Na de fusie tussen de banken keerde ik daarom snel terug.” Liefst 25 jaar bleef Corry actief als secretaresse voor De Maatschappij. Een lange periode, kenmerkend voor haar loyaliteit. Ze werkte immers ook 44 jaar bij de bank, waarvan 43 jaar in hetzelfde pand. De afgelopen acht jaar voerde ze haar werkzaamheden voor De Maatschappij vanuit huis uit. ,,Je moet een keer stoppen”, zegt ze nuchter over haar afscheid. ,,Ik weet ook wel zeker dat ik het ga missen, maar verwacht absoluut niet in een zwart gat te belanden.”

Mooie hoogtepunten
In de afgelopen 25 jaar heeft Corry van alles meegemaakt met De Maatschappij. Ze kijkt met veel plezier terug op de mooie momenten. Die waren talrijk, maar de absolute hoogtepunten waren wat Corry betreft toch de lustrumvieringen. ,,Een trip naar Limburg met een aantal bussen, een bezoek aan de Opel-fabriek in Antwerpen; dat staat me nog heel erg bij. Ook de avond in het Kurhaus, na een dagje varen, was erg bijzonder. Dat kwam doordat het toevallig de dag van de verkiezingen was, kort na de moord op Pim Fortuyn. RTL zond de prognoses en uitslagen tijdens de verkiezingsavond vanuit het Kurhaus uit”, herinnert ze zich. Als groot sportliefhebber vond Corry het bovendien geweldig als er een link met sport werd gelegd. ,,De directeuren van Feyenoord en Ajax, Teun de Nooijer, een bezoek aan Sparta; dat was allemaal super!”

Kick
Natuurlijk dacht Corry intensief mee als er sprekers werden uitgenodigd. ,,De opkomst is vooraf altijd lastig in te schatten, maar als het dan weer vol staat, is dat iedere keer weer kicken”, zegt ze. In de loop der tijd heeft ze ook geleerd dat sprekers soms verrassend uit de hoek kunnen komen, waar dat misschien niet altijd werd verwacht. Natuurlijk heeft ze direct voorbeelden paraat. ,,De bisschop van Rotterdam, die tachtig man ademloos liet luisteren naar zijn verhaal. Ook hadden we een spreker van het Nederlands Loodswezen. Die was écht heel goed. Hij sprak recht uit zijn hart, dat merkte je.”

Verbinding
Vanzelfsprekend is er in 25 jaar het nodige veranderd. De technologische ontwikkeling stond tussen 1992 en 2017 bepaald niet stil. Corry heeft er profijt van gehad, stelt ze: ,,In de beginjaren ging iedere uitnodiging schriftelijk de deur uit, apart en voorzien van een antwoordkaartje. Via email bereik ik nu met één druk op de knop iedereen en kan ik tussendoor ook makkelijk een reminder sturen.” Maar er is meer. De Maatschappij komt nu op wisselende locaties bijeen en heeft zich aangepast aan de huidige tijd. ,,Het mag allemaal wat losser. Maar de kern blijft het verbinden van zeer diverse leden. Dat dit ook echt gebeurt, vind ik mooi.”

Nu is het dus tijd om afscheid te nemen. Maar toch, als er geen nieuwe secretaris opstaat en de bestuursleden het nog eens vriendelijk vragen… ,,Nee,” antwoordt Corry resoluut. ,,Ze blijven trekken, maar ooit moet je stoppen.” Om af te sluiten met een understatement: De Maatschappij zal haar missen!

Departement Waterweg-Noord


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden