Bestuursblog: maak kennis met landelijk bestuurslid Daniëlle de Jonge

Wat is jouw rol binnen het hoofdbestuur van De Maatschappij?
Als algemeen bestuurslid hou ik mij bezig met de externe communicatie. In de achterliggende jaren is de nieuwe strategie van De Maatschappij uitgewerkt, nu is het tijd om daarmee krachtig naar buiten te treden. Door te laten zien waarin we als organisatie onderscheidend zijn. Door verdere inhoud en richting te geven aan de twee kernthema’s: investeren in een duurzame samenleving & de impact van technologische ontwikkelingen. En door ons veel meer te laten zien en horen, zowel online als offline. De eerste drie stappen zijn gezet. Op de website en in de nieuwe ledenbrochure laten we duidelijk zien waar we voor staan. We hebben hiervoor twee leden ingeschakeld om daar vanuit hun expertise vorm aan te geven. Daarnaast hebben Diane en Patricia van het landelijk bureau een powersessie over social media gehad, zodat we De Maatschappij die kanalen veel gerichter gaat inzetten. En we werken aan een toolkit voor de departementen met sprekers binnen de kernthema’s, tips voor ledenwerving en meer. Binnen het bestuur is een geweldig positieve drive om daar met elkaar aan te gaan werken. Vanzelfsprekend houden we daarbij nauw contact met de departementen, zodat we aansluiten bij de behoeftes die in het land leven.

Wat doe je voor werk in het dagelijks leven?
Als ondernemer help ik bedrijven en organisaties om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn, zodat ze makkelijker klanten vinden en behouden. Kort gezegd komt dat neer op onderscheidende klantgerichtheid, acquisitie en relatiebeheer. Met die expertise ben ik spreker op congressen, events en andere bijeenkomsten. En ik geef workshops – live en via een online training – om de vertaalslag naar de werkpraktijk te maken en eigentijdse commercie concreet handen en voeten te geven. In de achterliggende jaren heb ik de boeken ‘Verleid de klant’ en ‘Human2Human: de nieuwe klantrelatie’ geschreven, mijn derde boek verschijnt volgend jaar. Vanuit mijn achtergrond als recensent en auteur ben ik juryvoorzitter voor de ‘Managementboek van het Jaar’-verkiezing. Een erg mooie manier om meteen mijn kennis op tal van zakelijke onderwerpen op peil te houden.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?
Ik zou mijn werk niet goed kunnen doen als ik privé onvoldoende tijd heb om afstand te nemen van zaken. De rode draad in alles wat ik doe is terug te vinden in de natuur. Denk aan urenlange wandelingen door bos of langs het strand. En ook mijn grote liefde als amateurfotograaf voor het maken van foto’s van dieren, landschappen of juist de details van al het natuurschoon. Verder lees ik graag, rommel ik lekker aan in huis en tuin en kan volop genieten van samenzijn met vrienden en vriendinnen. Mijn levensinstelling is ecocentrisch. Oftewel met groot respect voor natuur en dierenwelzijn. Ik leef zo veel mogelijk energieneutraal en koop producten die in lijn liggen met mijn idealen. Als vrijwilligerswerk ben ik mede-eigenaar van Stichting DierenDonatie.nl, een crowdfundingplatform voor projecten van dierenopvangcentra.

Daniëlle is ook te vinden op LinkedIn

Daniëlle de Jonge bekijk profiel

Als trainer, spreker en auteur van ‘Human2Human: de nieuwe klantrelatie‘ en ‘Verleid de Klant‘ help ik met een praktische, eigentijdse en inspirerende aanpak bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Met mijn dienstverlening en boeken prikkel ik ondernemers en professionals om zich onderscheidend te profileren en op doeltreffende wijze klanten te vinden, hebben en houden. Daarnaast blog & vlog ik over mijn vak, ben ik landelijk bestuurslid voor De Maatschappij, recensent van managementboeken en in 2018 juryvoorzitter voor de 'Managementboek van het jaar'-verkiezing. Last but not least, ook een soort van werk maar dan anders: ik doe al zo lang ik me kan herinneren vrijwilligerswerk. Van simpelweg handen-uit-de-mouwen tot bestuursfuncties. Voor mij niet meer dan normaal op die manier een bijdrage te leveren aan goede doelen. Sterker nog: sinds het najaar van 2016 heb ik samen met twee vriendinnen Stichting DierenDonatie.nl, een uniek crowdfundingsplatform voor projecten van dierenopvangcentra. Privé is de rode draad terug te vinden in mijn liefde voor de natuur: van wandelingen tot fotografie en van zo veel mogelijk energieneutraal leven tot een vegan lifestyle.


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden