Bezoek Zware Plaatwerkerij - WVO Zorg Vlissingen

Iedereen wil gezond oud worden. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd.
Als zorg nodig is, dan het liefst op een professionele, maar wel menselijke manier in een aangename omgeving. WVO Zorg biedt planetree zorg, dat wil zeggen dat niet alleen deskundige zorg geboden wordt, maar vooral zorg die naast ziekte of beperking ook rekening houdt met iemands geestelijke, sociale en emotionele behoeften. Mensgerichte zorg dus.
WVO biedt verpleeghuiszorg, zorgcentra- en thuiszorg op locaties in Vlissingen, Middelburg en Veere.

Op donderdag 8 februari werden wij ontvangen door Jan de Graaf, voorzitter van het bestuur van WVO Zorg, in het indrukwekkende gebouw op het Scheldeterrein, dat in november 2017 in gebruik werd genomen. De voormalige plaatwerkerij, met een lange geschiedenis wat betreft de scheepsbouw.
De heer De Graaf toont een interessante presentatie . Zorg verandert, omdat mensen zoveel mogelijk thuis willen blijven. Moderne technologie wordt steeds meer toegepast in de zorg: het monitoren van patiënten door een verpleegster die verschillende beeldschermen tegelijk in de gaten houdt bijvoorbeeld. ‘We gaan een andere generatie in de zorg tegemoet. Mensen gaan niet meer rond hun 65e naar het bejaardenthuis; als ze de leeftijd van 60 of 70 bereiken zeggen ze: we hebben wat centjes gespaard, we willen nu daarvan genieten’. Anno 2018 brengt dat uitdagingen met zich mee in de zorg.


De Plaatwerkerij werd van binnen geheel verbouwd en modern ingericht, naar de plannen van een Deense architect. Er is zoveel mogelijk geprobeerd het gebouw in de oude staat te behouden. Getracht is een helende omgeving te creëren met grote woon- en slaapvertrekken en ruime gangen. Het gebouw biedt plaats aan 128 bewoners, die in woongroepen van 8 personen in een huiselijke omgeving wonen. Iedere bewoner heeft een eigen kamer. In het gebouw zijn een restaurant en een filmhuis/theater gevestigd, er is een mooie binnentuin en er zijn ruimtes om creatief bezig te zijn. Het plan is dat er op het terrein van de kop van het dok zo’n 200 woningen voor oudere mensen worden gebouwd. 


Hoewel er natuurlijk professionele menskracht is om met de bewoners creatief aan de slag gaan, is er altijd behoefte aan vrijwilligers. Bij deze een oproep aan degenen die daar belangstelling voor hebben zich te melden bij WVO Zorg: telefoonnr.  0118 448 448, of per email: info@wvozorg.nl
Departement Zeeland kijkt terug op een bijzonder geslaagd bedrijfsbezoek! Waarvoor dank aan de heer De Graaf en mevrouw Kallewaard.
De presentatie kunt u opvragen bij het secretariaat: DeMaatschappij@dezb.nl

 

Farida Winter bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden