Bedrijfsbezoek Qlipp

Dinsdag 16 oktober heeft departement Zutphen een bezoek gebracht aan Qlipp in Zutphen. Ondanks dat het herfstvakantie is in de regio Zutphen hadden we een goede opkomst.

De naam Qlip is ontstaan uit Quality, Laboratory, Inspections en Processcertification.Van oudsher is Qlip zeer actief in de Nederlandse zuivelsector. Zowel op de boerderij, tijdens het transport van rauwe melk, de verwerking van melk in de fabriek , tot aan het zuiveleindproduct in de winkel. Zo analyseert Qlip jaarlijks in Zutphen bijna 15 miljoen monsters rauwe melk (koe & geit). Dit in opdracht van zuivelondernemingen en veeverbeteringsorganisaties. Daarnaast worden ruim een half miljoen chemische en microbiologische analyses uitgevoerd op zuivelproducten, zoals kaas, boter, melkpoeder en zuigelingenvoeding. Verder voert Qlip vanuit Leusden jaarlijks ruim 13.000 audits en beoordelingen uit op het functioneren van kwaliteitssystemen in de melkveehouderij en zuivelsector.

Qlip heeft een sterke positie m.b.t. de onafhankelijke en professionele kwaliteitsborging in de zuivelketen. Niet alleen binnen Nederland en Europa, maar inmiddels ook richting Azië, in het bijzonder China. Als lid van het Holland Center (platform tussen de Chinese en Nederlandse agrofoodsector) en als partner van het Sino Dutch Dairy Development Centre verwelkomt Qlip jaarlijks dan ook vele Chinese professionals op het zuivellaboratorium in Zutphen.

Innovatie en ontwikkeling zijn van groot belang, daarin investeert Qlip jaarlijks zo’n 4% van zijn bedrijfsomzet. Dit niet alleen voor voedselveiligheid en –kwaliteit, maar ook meer en meer op het terrein van dierwelzijn en –gezondheid en verduurzaming van de zuivelketen.

Harrie van den Bijgaart (Operations Manager Laboratories) heeft ons ontvangen en een hele mooie presentatie en rondleiding door dit prachtige bedrijf gegeven.

Kijk hier voor de foto's https://www.facebook.com/pg/demaatschappijzutphen/photos/?tab=album&album_id=1523129847767810
En als je er bent, like dan ook meteen de pagina van De Maatschappij Zutphen :). 

De volgende bijeenkomst van departement Zutphen is de stedendriehoek bijeenkomst. Deze wordt dit jaar door departement Deventer georganiseerd met als thema Innovatie in de zorg.  Dit zal plaatsvinden op 15 november bij het Deventer ziekehuis van 19.00 tot 21.00 . De uitnodiging volgt binnenkort. U bent van alle van harte welkom

Departement Zutphen


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden