Als De Maatschappij geven wij zichtbaarheid aan initiatieven die impact maken.

Maak kennis met Marieke van de Laar, Communications, Events & Alumni Officer bij University College Roosevelt in Middelburg. Als bestuurslid van Departement Zeeland realiseert ze vele inspirerende en verbindende events die impact maken. In dit interview vertelt ze meer over haar werk bij UCR en haar ervaringen bij De Maatschappij!

Wat is je rol bij University College Roosevelt?

Mijn rol bij UCR is dat ik alle interne en externe communicatie verzorg, diverse events organiseer en vormgeef aan het alumni beleid. Volgend jaar bestaan wij 20 jaar en er komen steeds meer alumni bij. Na mijn studie aan Business University Nyenrode ben ik het bedrijfsleven in gegaan als consultant. Daarna ben ik voor het Nederlandse Rode Kruis gaan werken en heb buddy projecten opgezet voor Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers. Vanuit deze positie ben ik het onderwijs ingerold. Vroeger heb ik mijn bachelor gehaald bij UCR, vandaar de connectie met hier. Inmiddels woon ik nu al 5 jaar in Zeeland en dat bevalt goed!

Hoe ben je lid geworden van De Maatschappij?

Ik was betrokken bij Friends of UCR, een stichting van University College Roosevelt die studenten helpt met hun studiebeurs. Een medebestuurslid daar was ook bestuurslid bij De Maatschappij. Sinds januari 2022 ben ik als bestuurslid gestart. Gelukkig in een tijd dat we weer konden starten met events na de corona periode.

Wat trekt je zo aan in De Maatschappij?

Wat het interessant maakt voor mij zijn de drie O’s. (Onderwijs, Overheid en Ondernemers) De gesprekken buiten het werkveld zijn inspirerend. 

Hoe bepaal je als bestuur de thema’s van de events?

Wij proberen er altijd een Zeeuws tintje aan te geven en daarin de drie O’s mee te nemen.  Begin mei zullen we een bezoek brengen aan het Joint Research Center. Het Joint Research Center Zeeland is een gezamenlijk onderzoekslaboratorium voor studenten, onderzoekers, bedrijven en de overheid. In het JRCZ wordt gewerkt aan vraagstukken die relevant zijn in een deltagebied als Zeeland. Studenten van Scalda, de HZ en University College Roosevelt (UCR) gaan nauw samenwerken in de inspirerende en innovatieve werkomgeving met moderne onderzoekslaboratoria en practicumruimtes. Zo komt ook het Delta Climate Center van de grond af. Niet alleen UCR, HZ en Scalda zijn hier bij betrokken, maar ook het NIOZ, Universiteit Utrecht en Wageningen University & Research. Er worden ontzettend veel initiatieven neergezet die landelijk impact hebben.

Als De Maatschappij geven wij zichtbaarheid aan deze initiatieven. We hebben ook in Borsele energievraagstukken besproken met diverse partijen. Dit is wel erg interessant. We hebben een heel divers ledenbestand van ondernemers maar ook leden die bij de provincie werken, gemeente en onderwijs. 

Ons ledenbestand is een hele mooie dwarsdoorsnede van de provincie Zeeland. Soms hebben we ook wat luchtigere onderwerpen en bezoeken we tijdens Film by the Sea een documentaire over de laatste vrouwen in Zeeuwse klederdracht. Zo maken we verbinding met Zeeland thema’s die aanspreken.

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?

We zijn hard bezig om weer een flinke jaarkalender op te bouwen. Belangrijk thema is het verjongen van de leden door bijvoorbeeld studenten aan het netwerk proberen te binden. We kijken daarom naar thema’s die interessant zijn voor jongeren. Hierbij is de connectie met onderwijs van cruciaal belang. Het verkiezingsdebat dat we mede hebben georganiseerd en dat net voor de verkiezingen is uitgezonden op omroep Zeeland is daar een mooi voorbeeld van. We bieden ze nu een studenten tarief aan. 

Hoe houden we de jongeren binnen de club?

Het is van belang dat we die studenten aan ons blijven binden. En daar onze thema’s op aanpassen. Je zou kunnen denken om studenten te ondersteunden met hun ontwikkeling. Hoe dat zijn wij nog aan het onderzoeken en staat voor dit jaar op de planning. 

Kijk eens op onze Linkedin pagina wat voor activiteiten regionaal een maatschappelijke onderwerpen. Iedereen mag zich vrijblijvend een keer inschrijven als introducee. Stuur hiervoor een mail naar zeeland@de-maatschappij.info.

Wist je dat De Maatschappij een TikTok kanaal heeft? Volg ons https://www.tiktok.com/@demaatschappij1777

Jessica Eland bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden