Agnes Haverkort: Wij hebben als De Maatschappij bestaansrecht omdat wij er maatschappelijk toe doen.

Dit keer spreken we met Agnes Haverkort. Agnes is een zeer bevlogen lid van De Maatschappij, ooit was ze bestuurslid van Departement t Gooi. Ze is dé spil binnen haar regio als het gaat om het succesvol verbinden van overheid, onderwijs en ondernemers. Betrokken bij verschillende initiatieven, waaronder aanpak jeugdproblematiek, en verbeterd zo de leefbaarheid binnen haar gemeente. Waar komt haar bevlogenheid vandaan? En wat kunnen we leren van haar ervaring? Lees het in dit artikel!

Geboren als oudste dochter in een ondernemersgezin woont Agnes al vanaf haar 19e jaar in het Gooi. Ze is directeur/oprichter van Avenue 't Gooi Makelaars en als sinds 2007 lid van De Maatschappij. Vanaf het moment van de oprichting van haar eigen bedrijf is ze zich gaan oriënteren op netwerken. In de Maatschappij vond ze een netwerk waarbij persoonlijke groei voorop staat. Tot op de dag van vandaag onderstreept ze deze visie.

Je wordt ook wel eens de ‘vraagbaak’ binnen je Departement genoemd. Met welke vragen kunnen leden bij jouw terecht?

Naast dat ik in het bestuur heb gezeten, ben ik betrokken bij veel initiatieven en hoor en weet dus veel wat er in onze regio speelt. Wij hebben als De Maatschappij bestaansrecht omdat wij er maatschappelijk toe doen. Bijvoorbeeld is er in onze regio veel vergrijzing. Ondernemers hebben niet of nauwelijks opvolging.

Jij brengt overheid, onderwijs en ondernemers succesvol samen. Kan je aangeven hoe je dit doet?

Wij krijgen het voor elkaar om dit soort maatschappelijke issues aan te pakken door ons goede netwerk. Ik ben tevens voorzitter van diverse winkelcentra, zo hoor ik veel en zit ik aan tafel met de overheid.
Een mooi voorbeeld is mijn deelname aan ‘bondgenoten’. Een initiatief waarbij gemeente, politie, sportverenigingen, alle kerken en schoolmentors aan tafel zitten specifiek voor de jeugdproblematiek.


De jeugd geeft op dit moment veel overlast, als gevolg van het sociale isolement door de coronaperiode.

Bondgenoten is een landelijk platform met meerdere regio’s. Wellicht een tip voor Maatschappij- leden om hier eens aan bij aan te sluiten om zo deel te nemen aan deze maatschappelijke discussie.

Wat is je persoonlijke drijfveer om hieraan deel te nemen?

Vanuit mijn rol als makelaar zie ik dat ouders problemen hebben. Door corona zaten mensen meer thuis en door de druk die alsmaar toeneemt door de krappe huizenmarkt, toenemende energie kosten en stijgende rente zitten veel gezinnen in de problemen en dan is vaak de jeugd de dupe.

Als makelaar mogen wij in de huizen komen en zien wij de financiën. Dat is echt niet altijd een positief beeld. Graag wil ik meewerken aan mogelijke oplossingen.

Wat wil je andere leden van De Maatschappij graag meegeven?

Met initiatieven die we als De Maatschappij gezamenlijk op kunnen zetten met overheid, onderwijs en ondernemers halen we successen. Laat de successen zien, hoe klein ook.

Contactgegevens

Agnes Haverkort
Avenue ’t Gooi Makelaars
a.haverkort@avenuehetgooi.nl
035-5237531

Jessica Eland bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden