Aan Tafel Bij…met Floris Kappelle en Olivier Rikken

Donderdag 22 november was het weer spitsuur tijdens onze bijeenkomst in Café De Tropen in het KIT.
In het kader van onze talk show serie Aan Tafel Bij… was ditmaal Blockchain-goeroe Olivier Rikken te gast bij De Maatschappij.
Floris Kappelle praatte het intrigerende onderwerp weer kunstig aan elkaar, zodat leden en introducees weer wijzer gingen dan dat zij kwamen.

Delftenaar Rikken kwam in de bankwereld voor het eerst met Blockchain in aanraking. Als technisch bestuurskundig ingenieur zag hij direct de enorme potentie.
Als veelgevraagd Blockchain-evangelist beloofde Rikken ons het zo te zullen uitleggen dat zelfs een kind van acht het kan begrijpen. Volgens de IT-ers onder ons staat Blockchain voor een mogelijke, maar wel heel grote stap in het digitale universum. Een stap die onze wereld behoorlijk op zijn kop zou kunnen zetten.

Rikken schetste een verhaal vol bitcoins, onmetelijke rijkdom, overbodige beroepen, onvoorstelbare gevolgen voor het dagelijkse leven en tal van andere belangwekkende zaken. Voor een enkeling in de zaal begon het te duizelen. Anderen begon het te dagen. Langzaam zag men de duizelingwekkende mogelijkheden van Blockchain gestalte krijgen.

Na een artikel in de Telegraaf enige maanden geleden stond het departement Amsterdam ook nu weer in de krant. Ditmaal in Het Parool met een alleraardigst verslag van Hans van der Beek.
Ook hij bleek iets te hebben opgestoken van het bijzonder geanimeerde interview en natuurlijk de geslaagde borrel achteraf. Zo weet de pers steeds vaker De Maatschappij te vinden.

   

Departement Amsterdam


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden