Aan Tafel Bij… Floris Kappelle… met Willem Sijthoff

Op 22 maart ontving Floris media en internet ondernemer Willem Sijthoff aan zijn talk showtafel. Departement Amsterdam van De Maatschappij mocht zich verheugen in een zeer  hoge opkomst. De uitstekende sfeer In Café De Tropen leidde dan ook tot een bijzonder geanimeerd gesprek.

Vijftiger Sijthoff studeerde in Groningen en Amsterdam. Begin jaren ’90 werd het familiebedrijf Sijthoff Pers verkocht aan Wegener. Na omzwervingen als consultant richtte hij vindservice Scoot op. Daarna gaat het snel, samen met HAL Investments wordt het Financieele Dagblad overgenomen en later BNR Nieuwsradio. Als Sijthoff dit belang later weer van de hand doet is Sijthoff Media Groep alweer opgericht. Tegenwoordig heeft hij na een tiental acquisities meer dan honderd man aan het werk. Zelfs in Noorwegen is hij actief.

Naast zijn media activiteiten is Sijthoff tegenwoordig ook druk met de ontwikkeling van de voormalige Diamantbeurs aan het Weesperplein te Amsterdam. Het Rijksmonumentale pand is in 2015 aangekocht door Sijthoff en Brouwershoff, wordt op dit moment geheel gerenoveerd en is inmiddels omgedoopt tot Capital C, een nieuwe parel aan de zogenoemde Knowledge Mile.

Capital C moet het Amsterdamse centrum van de creatieve industrie worden waar sectoren als communicatie, media, kunst, advertising en design samen komen. Het gebouw krijgt zijn oorspronkelijke allure terug met als bekroning een moderne koepel op het dak. Hieronder staat een roof top restaurant gepland. Geheel zonder slag of stoot gaat dit alles niet, maar Sijthoff heeft de gemeente eindelijk aan zijn kant. Het is nu al een bijzonder geslaagd project te noemen. Opening volgt begin 2019.

Na een paar relevante en irrelevante vragen uit het publiek bedankte de immer welbespraakte Floris onze gast waarna de after-borrel werd ingezet. Kortom, alweer een geslaagde avond bij departement Amsterdam.
Dank Floris!

Departement Amsterdam


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden