Geannuleerd: Op naar goud? Eerst naar Papendal!

Sportcentrum Papendal is het grootste topsporttrainingscentrum van Nederland. Hier trainen, wonen en studeren zo’n 550 sporters op één locatie, inclusief alle benodigde begeleiding. Hoewel de geschiedenis van dit centrum teruggaat naar 1971, is de basis voor de huidige topvoorzieningen terug te voeren op de plannen die sinds 2005 worden uitgevoerd. Wij zijn verheugd alsnog invulling te mogen geven aan de reeds in april 2020 geplande bijeenkomst die vanwege COVID-19 toen niet kon doorgaan.

Directeur Jochem Schellens heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van Papendal, dat de afgelopen jaren in alle opzichten een ware metamorfose heeft ondergaan. Na de bewogen Olympische Spelen van Tokyo komen volgend jaar de Winterspelen van Beijing eraan en in 2024 de Olympische Spelen van Parijs Jochem gaat ons tijdens de bijeenkomst vertellen hoe hij de organisatie runt, in een complexe, competitieve wereld met slechts 25 procent overheidssteun. Ook blikt hij terug op de ontwikkelingen van Papendal sinds 2005. Destijds bestond het sportcentrum uit een atletiekbaan, diverse voetbalvelden en een balsporthal met krachtruimte. Er waren destijds echter nauwelijks topsporters, maar daar kwam snel verandering in.

Vanuit de gemeente Arnhem zal worden in gegaan op de belangrijke rol van Papendal voor de gemeente en de regio en de wederzijdse ondersteuning waarmee gemeente en Papendal elkaar verbinden. Ook zal Jochem– samen met HAN-studente en kogelstootster Jessica Schilder, één van ‘Papendal’s topsporters – ingaan op het leven van een topsporter op Papendal, en op de rol van Papendal bij de inmiddels vele successen van haar sporters op de Olympische Spelen en met Tokyo wat dat betreft als voorlopig hoogtepunt. Van opleiding naar goud!

Na de lezing van Jochem maken we zelf kennis met een van de beste topsporttrainingscentra van de wereld. Een enthousiaste gids brengt ons langs de verschillende hoogtepunten van Papendal: de BMX Baan, de handboogschietbaan, de outdoor atletiekbaan, het buitenaanzicht van het nieuwe trainingscomplex van Vitesse en uiteraard de multifunctionele topsporthal. Bijzonder in deze Arnhemhal is ook het topsportrestaurant, waar koks topsportvoeding puur en dagvers bereiden. Door voedingswetenschap, sportdiëtiek en kookpraktijk samen te brengen worden de topsporters op Papendal optimaal bediend met innovatieve basisvoeding. We zullen deze enerverende bijeenkomst afsluiten met een borrel.

Programma
16.00-16.30u Ontvangst Hotel Papendal (Papendallaan 9 in Arnhem)
16.30-17.15u Presentatie Jochem Schellens en Alet Voskuil
17.15-18.45u Rondleiding Sportcentrum Papendal
18.45-20.00u Borrel

Wil jij straks met andere ogen en mooie achtergrondinformatie kijken naar de Olympische Spelen, meld je dan meteen aan voor dit bijzondere event: Op naar goud? Eerst naar Papendal!
Dit evenement wordt u kosteloos aangeboden door De Maatschappij departement Arnhem.

Aanmelden kan via de website.
Tijd: 25 november 2021, 16.00 tot 20.00 uur
Locatie: Hotel Papendal, Papendallaan 3 in Arnhem.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur en de programmacommissie departement Arnhem        

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden