Bedrijfsbezoek aan PI de Schie in Rotterdam

In vervolg op onze bijeenkomst van 25 oktober 2017 met als titel In-Made/Ex-Made van bajesklant tot businessmodel, heeft ons lid Ed van Leusden de leden van ons departement uitgenodigd voor een bezoek aan een Penitentiaire Inrichting om aan den lijve te ondervinden hoe het hier in het “echt” aan toe gaat. Wij zullen ook de leden van het departement Rotterdam hiervoor uitnodigen, wij zijn immers te gast in hun “achtertuin”.

Bezoek aan de gevangenis in Scheveningen zou wellicht meer voor de hand hebben gelegen ware het niet dat het complex in de loop der jaren een andere invulling heeft gekregen, waardoor een bezoek aldaar minder voor de hand is komen te liggen. U moet hierbij denken aan de rol die PI Haaglanden is gaan vervullen voor het Joegoslavië- en Libanon tribunaal, het Internationaal Strafhof en als inrichting om gedetineerden medisch te verplegen.

PI De Schie
In 1989 is de locatie De Schie gerealiseerd, naar een ontwerp van Carel Weeber. Opvallend is het kleurige karakter van het gebouw, zowel van buiten als van binnen. De Schie is aangemerkt als ‘Bezield bezit’. De capaciteit bedraagt 286 cel plaatsen in verschillende regimes: Gevangenis, Huis van Bewaring, Extra Zorgvoorziening (EZV), Beheers problematische Gedetineerden (BPG) en de Terroristenafdeling (TA).

Aanmelden:
U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via de aanmeldbutton of door in te loggen via de website www.de-maatschappij.nl. Ook is het mogelijk een e-mail te sturen naar info@de-maatschappij.nl. De leden van de departementen Rotterdam en Westhoek zijn uiteraard ook van harte uitgenodigd!
Introducés zijn eveneens van harte welkom.

Belangrijk: Mobiele telefoons zijn niet toegestaan in het complex, laat deze thuis! Houd rekening met de uitgebreide veiligheidscontrole. Alleen leden/introducés die zijn aangemeld én op de gastenlijst staan, krijgen toegang tot het complex.

U kunt zich tot uiterlijk maandag 13 mei 12.00 uur aanmelden. Aanmeldingen welke daarna binnenkomen kunnen helaas niet worden gehonoreerd, dit in verband met het strikte veiligheidsbeleid van PI De Schie.

Locatie: De Schie, Prof. Jonkersweg 7, 3041 JL in  ROTTERDAM.

Programma

17:30 uur Melden bij de portier van PI De Schie, geldige legitimatie (paspoort, ID of rijbewijs)
18:10 uur Welkom door Hans van der Eerden, voorzitter departement ’s-Gravenhage en de heer John Verdonschot, plaatsvervangend vestigingsdirecteur PI Rotterdam
18:20 uur Inleiding door de heren Ed van Leusden en Frank Becker over de Dienst Justitiële Inrichtingen en een update over het In-Made/Ex-Made programma
18:30 uur Praktijkvoorbeelden van ex-gedetineerden
19:00 uur Rondleiding door het complex
20:00 uur Soep en broodjes verzorgd door ex-gedetineerden, gelegenheid tot napraten met o.a. ex-gedetineerden
20:30 uur Einde bijeenkomst

Aanwezige introducees 14

Willemijn Ambtman

Sue Baker

Frank Becker

Productiebedrijven In-Made en Ex-Made DJI Min J&V

C.A. van Gent

Nelleke Goldberg

DJI In-Made en Ex-Made

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden