Terug naar verslagleggingen

Verslag nieuwjaarsbijeenkomst departement Drechtsteden 10 januari 2018

Op woensdag 10 januari 2018 werden we hartelijk ontvangen bij Cave Michel in Dordrecht. De eigenaar van de Wijnkoperij in Dubbeldam zit al meer dan 25 jaar in het vak of volgens eigen zeggen tussen de flessen. Vincent Groot onze departementsvoorzitter is blij met de grote belangstelling en zou het liefst een tijdje opgesloten willen worden in deze aangename omgeving.

De Maatschappij Drechtsteden heeft de ambitie zich zichtbaarder te profileren door meer naar buiten te treden in het nieuwe jaar 2018. Dit bedrijfsbezoek bij Cave Michel is daar al een voorbeeld van. Michel heeft deze avond een selectie van Chileense en Argentijnse wijnen voor ons uitgezocht. Hij verteld met veel passie over deze landen, het klimaat en de kwaliteiten van deze wijn uit de zogenaamde nieuwe wereld. Alhoewel ook de Franse wijnen van ongekende klasse in de zaak te vinden zijn hebben de wijnen uit de nieuwe wereld zich ook inmiddels meer dan bewezen. De Berlintasting heeft hier aan meegeholpen zo horen we. Door het klimaat in de Andes zijn deze wijnen dan ook verrassend complex. Het zijn echte aanraders.

De bezoekers, leden en introducees zijn erg verrast door de kwaliteit van de wijnen die tijdens deze proeverij geschonken worden. Dit blijkt wel uit het feit dat vele tot het laatste moment in de mooie gerenoveerde wijnhandel van Michel aan het Damplein blijven hangen. Al met al een mooie start van het nieuwe jaar van De Maatschappij Drechtsteden.

Patricia Hoefnagelbekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden