Terug naar verslagleggingen

Verslag 29 november 2018: borrelen in VR

In de donkere loods van Brainstorm&Concept, die op sommige plekken tactisch is verlicht, waan je je na 5 stappen al in een andere wereld. En dat is dan nog zonder VR-bril op!
Esther Schoenmakers en Paul Bartels namen ons mee in de historie van het bedrijf, dat inmiddels 28 jaar actief is, alsmede in de historie én toekomst van Virtual en Augmented Reality.

Vermoedelijk kan iedereen zich nog de ViewMaster herinneren, een bril met dia-slides die min of meer het startschot van Virtual Reality vormde. Tegenwoordig zijn naast vermaak in de vorm van games ook zéér veel nuttige en waardevolle toepassingen van VR mogelijk.

Te denken valt bijvoorbeeld aan architecten die het gebruiken voor ontwerpen en inspiratie, aan stedenbouwkundigen voor het inzichtelijk maken van ‘verborgen’ informatie achter gebouwen, aan artsen om te trainen in triage en operaties of de industrie om personeel te trainen in reparatie van een machine terwijl het productieproces gewoon doorloopt. Of wat te denken van therapie om van hoogtevrees of vliegangst af te komen.

De aanwezige leden van De Maatschappij werden, wat die hoogtevrees betreft, ook nog aardig op de proef gesteld. Neem de lift naar het dak van een flatgebouw, stap op een loopplank en dwing jezelf in de diepte te storten. Een fascinerende beleving waarin de invloed van de beelden op het brein én het lichaam indringend wordt ervaren.

Kortom: de toepassingen zijn eindeloos. De borrel achteraf was dat ook, in overdrachtelijke zin, want om 19.00u was de laatste bijeenkomst van 2018 toch echt afgelopen.

Graag weer tot ziens in 2019 bij een van de bijeenkomsten van De Maatschappij!

Diane Moretbekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden