Terug naar verslagleggingen

Pronck bier

Op donderdag 1 februari j.l. was departement Leiden te gast bij brouwerij Pronck. Brouwerij Pronck, opgericht in 2014 door vier studerende vrienden, is een Leidse brouwerij met eigen ketels. Met veel plezier en toewijding voorzien Benjamin Wegman en Frans Meij vele inwoners van Leiden en omstreken van hun speciaalbier. De naam ‘Pronck’ is ontstaan als werktitel, maar werd na opname in vriendenkringen al snel tot officiële naam verheven.

Pronck bier wordt gebrouwen met pure ingrediënten, zoals Nederlands graan, hopbloemen, Leidse honing en verse kastanjes. Zonder kunstmatige toevoegingen en dat proef je. Dat is in ieder geval de mening van de oprichters. De leden van De Maatschappij departement Leiden kregen na een rondleiding zelf de kans om dit te beoordelen. We genoten van o.a. Pronck IPA, Tripel en Nut Brown Ale, begeleid door de nodige borrelhappen. De brouwerij is gevestigd in het oude transformatorhuis van een energiemaatschappij, wat de brouwerij een klassieke, industriële sfeer meegeeft.

De bijeenkomst werd opgeleukt door de aanwezigheid van een aantal jongeren en studenten. Ook in de toekomst wil het departement activiteiten aantrekkelijk maken voor een jongere doelgroep. De activiteit bij brouwerij Pronck bood een goede afwisseling tussen het leren over ondernemerschap, gezelligheid en netwerken.

Het volgende Leidse evenement vindt plaats op 20 februari a.s. om 17.00 uur. Dan blikken we tijdens de ALV terug op 2017 en kijken we vooruit naar komende bijeenkomsten. Wij hopen u daar te mogen begroeten.

Departement Leiden bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden