Terug naar verslagleggingen

Bijeenkomst november: Yarden Schiedam

De aankondiging van het bedrijfsbezoek aan uitvaartcentrum de Beukenhof van Yarden in Schiedam wekte vooraf veel interesse. Een locatie immers, waar je niet zo maar een kijkje achter de schermen kan (en misschien wel wil) nemen. Een locatie ook waar je met gemengde gevoelens naar toe gaat.

Dat het geen grijze business is bleek meteen bij binnenkomst al wel uit de ontvangst met koffie en ... grafkistgebakjes. Gastheer Henk Kroon, unit manager, vertelde vervolgens over dit moderne bedrijf en de ontwikkelingen in de branche. Van de vele mogelijkheden om een uitvaart geheel naar eigen wens en invulling te laten plaatsvinden, het toenemend aantal crematies ten opzichte van begrafenissen (vorig jaar in Schiedam ca 1100 crematies tegenover ca 100 begrafenissen) en de mogelijkheden voor bijv. islamitische begrafenissen. Maar ook het enorm gegroeide aantal zelfstandige uitvaartondernemers en ontwikkelingen voor nieuwe methoden van lijkverwerking, door middel van bevriezing of verdamping. Methoden die nu nog niet in Nederland toegestaan zijn en dus nog niet toegepast worden, maar al wel belangstellende vragen opriepen.

Na een voortreffelijke lunch was er een uitgebreide rondleiding achter de schermen, waar ook het hele proces van cremeren uitgelegd werd. De 35 deelnemers hadden er een interessante bijeenkomst.

Departement Waterweg-Noord bekijk profiel


0 Reacties

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden