Mail naar relatie

Online Summertalk - Woonbeleid in Coronatijd

Summertalk: Woonbeleid in Coronatijd

In gesprek met Martin Landkroon (Rabobank), Ludan Schmid (Tellers & Benoemers) en Hans ter Steege (Ter Steege Bouw Vastgoed).

De Maatschappij Departement Twente organiseert op woensdag 19 augustus om 19:30 uur een Summertalk: Woonbeleid in Coronatijd. Samen met 3 experts, te weten Martin Landkroon (Directeur Particulieren Rabobank), Ludan Schmid (Mede-eigenaar Tellers & Benoemers) en Hans ter Steege (Algemeen Directeur Ter Steege Bouw Vastgoed), gaan we in op de effecten die corona heeft op de woningmarkt, woningbouw en wat dit betekent voor de kansen van bijvoorbeeld starters. De Summertalk is een vrij toegankelijke online sessie georganiseerd voor leden van de Maatschappij en voor inwoners van Twente die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp. De Summertalk is t.z.t. te bezoeken via: [Zoom-link volgt zsm]

Perspectief voor starters en ouderen

Er is onder inwoners van Twente een blijvende belangstelling voor het onderwerp wonen. Zo hebben we de afgelopen jaren veel gehoord, gelezen en gezien van de effecten die een groeiende economie heeft op onze Twentse woningmarkt. Over de effecten van het corona-virus op dit onderwerp kunnen we slechts gissen. Wat doet het met de kansen van starters? Met de behoefte van ouderen om levensloopbestendig te kunnen wonen? Is het op dit moment nog wel slim om te verhuizen? Aangezien de behoefte naar antwoorden op dit vraagstuk momenteel enorm actueel is, heeft het bestuur aan de heren Landkroon, Schmid en Ter Steege gevraagd hun visie te delen.

Tweede coronagolf en de woningmarkt?

Vragen die ongetwijfeld aan bod zullen komen: Wat betekent een tweede corona-golf voor de bouw en de woningmarkt? En wat is het perspectief op een woning wanneer de werkloosheid in Twente (drastisch) zou toenemen? Hoe gaan de huur- en koopsector om met de te verwachten negatieve effecten, met name op het gebied van betaalbaarheid? En kan de sector de verduurzaming nog wel oppakken met het huidige economische perspectief?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hester Wijenberg, tel. 0548-725050,  mail twente@de-maatschappij.info .

Informatie over de uitgenodige experts

Tijdens de online Summertalk zullen deze leden van departement Twente zich over deze vragen buigen:

Martin Landkroon –  Directeur Particulieren Rabobank

Het coronavirus kan de nodige financiële onzekerheid met zich meebrengen. Rabobank zal de handen ineenslaan met de Nederlandse overheid en de andere Nederlandse banken om onze klanten te steunen in deze zware tijden. De overheidsmaatregelen rondom het coronavirus hebben effect op de financiële markten. Dit heeft de afgelopen tijd gezorgd voor forse dalingen op de aandelenmarkten. Gezien de huidige situatie is het belangrijk dat consumenten in hun huis kunnen blijven. Ook hiervoor heeft de Rabobank mogelijkheden. Met hypotheekverstrekkers is daarom bijvoorbeeld afgesproken dat ze tenminste tot 1 juli jl. zouden afzien van gedwongen verkoop als betalingsverplichtingen langdurig niet nagekomen konden worden.

Ludan Schmid – Mede eigenaar Tellers & Benoemers

Tellers & Benoemers VoF is een beproefd samenwerkingsverband tussen Invisor Kenniscentrum voor Ruimtelijke Analyse (de Tellers) en XpertiseWonen (de Benoemers). Tellers & Benoemers beschikt daarmee over een unieke combinatie van (big) data-analyse en woning-/woonzorgmarkt expertise waarmee complexe vraagstukken kunnen worden beantwoord. 
Tellers & Benoemers beschikt over eigen, zeer geavanceerde en “up to date” big data-analyse modellen waarmee zowel analyses als prognoses kunnen worden uitgevoerd. Hiermee kan bijvoorbeeld de kwantitatieve en kwalitatieve woningehoefte voor een gemeente of regio worden berekend voor de korte en middellange termijn. Daarnaast is het mogelijk om met deze modellen de impact van verschillende scenario’s door te rekenen zoals bijvoorbeeld de effecten van corona.
De uitkomsten worden veelal in digitale dashboards gepresenteerd en voor een ieder begrijpelijk toegelicht..

Hans ter Steege – Algemeen Directeur Ter Steege Bouw Vastgoed

Ooit begonnen als bouwbedrijf bestaan de activiteiten van Ter Steege Bouw Vastgoed nu uit veel meer dan bouwen alleen. De Bouw Vastgoed-divisie is nu een totaalaanbieder die haar opdrachtgevers van dienst kan zijn van initiatief tot ontwikkeling, financiering, realisatie, beheer en onderhoud. De Industrie-divisie met Reginox levert innovatieve roestvrijstalen spoelunits van hoog niveau voor zowel de nationale als de internationale markt. Vanuit de divisie Handel bedienen we met twee formules, Bouwmaat en Gamma, zowel de consument als de professional in de bouwbranche op hun wenken. Ter Steege: “De cultuur van ons familiebedrijf heeft ervoor gezorgd dat de waarden die wij belangrijk vinden, altijd stevig verankerd zijn gebleven in onze ondernemingen. Mede hierdoor hebben we ons kunnen ontwikkelen tot een solide organisatie met een herkenbare identiteit.”

Kortom: een gedegen expertteam dat zich zal buigen over het onderwerp Woonbeleid in Coronatijd.

De Maatschappij, departement Twente
De Maatschappij is een netwerk dat uniek is in zijn soort. De Maatschappij kent vertegenwoordiging vanuit het bedrijfsleven, openbaar bestuur, kennisinstellingen en de zorgsector. Het departement Twente in uw regio is een van de grootste van het land. In haar jaarprogramma is een goede balans te vinden tussen fun en inspiratie (funspiratie) en bijeenkomsten waar het onderling contact voorop staat. De Maatschappij, juist in deze tijd! Een regionale netwerkorganisatie met een landelijk netwerk. www.de-maatschappij.nl 

Om te noteren:
Onderwerp: Woonbeleid in Coronatijd
Datum: woensdag 19 augustus 2020
Tijd: Start om 19.30 uur – tot ongeveer 21.00 uur
Locatie: Online

 

Meld u nu aan voor dit evenement.

Aanwezige introducees 0

Er zijn nog geen introducees aanwezig

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden