Vroege Paaslunch en Bijzondere ALV

In januari jl. kon deze bijzondere bijeenkomst niet doorgaan. Maar de lichten staan nu op groen en daarom nodigt het departement Drechtsteden haar leden uit voor een memorabele bijeenkomst op Donderdag 7 april 2022 van 12.00 tot 15.00 uur in het Dordrechts Museum

Lunch

Wij ontvangen u in de feestelijk ingerichte Schoumanzaal waar u bent uitgenodigd plaats te nemen aan één van de gedekte tafels. Restaurant Art & Dining heeft speciaal voor ons een verrassend drie-gangenlunch samengesteld en zal daar passende wijnen bij serveren.

Afscheid van de heer Willem Peek
Tijdens de lunch wordt een bijzondere Algemene Leden Vergadering gehouden. Deze vergadering staat volledig in het teken van het afscheid van de heer Willem Peek als bestuurslid van ons departement. Willem Peek heeft zich gedurende maar liefst 25 jaren met hart en ziel ingezet voor de belangen van de Maatschappij, in het bijzonder die van ons departement.

In het licht van Cuyp en meer
Sander Paarlberg, conservator oude kunst van het Dordrechts Museum, verzorgt tijdens de lunch een inleiding over de twee interessante tentoonstellingen die nu te bewonderen zijn in het Dordrechts Museum:

  • De grote Aelbert Cuyp tentoonstelling
  • De St. Elisabethsvloed uit 1421.

Naast werken van Cuyp zijn er ook prachtige schilderijen van Britse kunstenaars die geïnspireerd zijn door Cuyp ten toon gesteld zoals Turner, Gainsborough en Constable. Zij lieten zich inspireren door de idyllische landschappen met koeien en het gouden licht van Cuyp.
Na de lunch is er gelegenheid beide tentoonstellingen te bezoeken.

Ledenaanbod luncharrangement
Aan de leden van het departement Drechtsteden wordt de lunch kostenvrij aangeboden. Dat geldt ook voor de extra toeslag voor de Cuyptentoonstelling boven de normale toegangsprijs voor het Museum. Heeft u een VDM-, BDM-, Museum-, Rembrandt (jaar)kaart, Rotterdam- of Dordtpas, dan bent u ook vrijgesteld van betaling van de normale toegangsprijs voor het museum.

Aan uw introducees vragen wij een bijdrage van slechts € 35,-- voor het Paasarrangement waarin dus wijnen, spijzen en de extra toeslag van het museum zijn verwerkt.

Niet vergeten
Hoewel de preventieve coronaregels grotendeels zijn vervallen verzoeken wij rekening te houden met elkaar en elkaar ruimte te geven.
Vergeet niet uw VDM-,BDM-, Museum- of een van de andere genoemde kortingskaarten mee te nemen, dat scheelt u betaling van de reguliere entreekosten van het museum.
En vergeet vooral niet u tijdig aan te melden. Dat kunt u op de gebruikelijke wijze doen en bovendien kunt u dan aangeven of u na de lunch het museum gaat bezoeken.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden