Bezoek aan de Uitvindfabriek & BouwSchool en Brouwerij Frontaal


Door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht werd onlangs al gewaarschuwd dat er een schreeuwend tekort is aan technisch personeel, voor wie de arbeidsmarktperspectieven momenteel zeer gunstig zijn.

Om goed voorbereid te zijn op toekomstige ontwikkelingen, zowel in de techniek als op de daarop gerichte arbeidsmarkt, zal dus vroeg ingezet moeten worden op technische scholing. Maar: hoe krijg je kinderen die kant op?
De Uitvindfabriek is een plek waar kinderen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs geïnspireerd worden door techniek, geënthousiasmeerd worden en de kans krijgen om hun technische talenten te ontwikkelen.

De BouwSchool vormt de volgende stap in het vormgeven van een doorlopende leerlijn in het kader van “een leven lang leren”. De BouwSchool Breda brengt bouwbedrijven, onderwijsinstellingen, leerlingen en bouwers samen om actueel relevant onderwijs in de bouwsector te leveren.

Om meer inzicht te krijgen in de wensen, mogelijkheden en uitdagingen nodigen we onze leden van harte uit voor deze inspirerende én gezellige bijeenkomst, die we afsluiten met een borrel bij de jonge maar inmiddels wijdverbreid bekende microbrouwerij Frontaal.

Programma
16.00 uur    inloop Uitvindfabriek (ontvangst met koffie & thee)
16.30 uur   presentatie + rondleiding Uitvindfabriek
17.00 uur   presentatie BouwSchool
17.30 uur   borrel bij microbrouwerij Frontaal

Parkeren: parkeerterrein van de Faam, bereikbaar via Stationslaan/Liniestraat (zie bijgevoegde plattegrond).
Ingang Uitvindfabriek: Terheijdenseweg 64, 4816 AA, Breda.
Adres brouwerij Frontaal: Liniestraat 31, 4816 BG, Breda.

Aanmelden kan via de aanmeldbutton in deze uitnodiging, via de website of door een mail te sturen naar west-brabant@de-maatschappij.info. Voor de leden bedragen de kosten van deze bijeenkomst € 20,00. Introducés zijn wederom van harte welkom! Zij kunnen een eerste bijeenkomst kosteloos bijwonen.

Website Uitvindfabriek: https://uitvindfabriek.nl
Website Frontaal: https://www.brouwerijfrontaal.nl/home    

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden