Stadssafari Meneba in Wormerveer

Met veel genoegen nodigt De Maatschappij u uit voor de stadssafari op vrijdag 30 augustus a.s. om 14.30 uur in het gebouw van Meneba (Noorddijk 70 Wormerveer), waarvoor u eerder de “Save the date” ontving. 

De stadssafari in Wormerveer richt zich volledig op de toekomstige ontwikkelingen rondom Meneba. Anders dan in de ‘Save the date’ is vermeld is het bezoek aan Brokking vervallen, want twee locaties bezoeken past niet in de beschikbare tijd. De stadssafari naar Meneba is een unieke kans om nog één keer te kunnen zien wat deze grote meelfabriek in het verleden heeft betekend, wat er nu nog wordt geproduceerd en wat de toekomstplannen zijn. 

Het programma start met een rondleiding door de immense fabriekshallen van Meneba, de hoogtijdagen van het meel malen komen voorbij  en een blik op de huidige kleinschalige en ambachtelijk productie. Ontdek de ‘pater noster’ en de prachtige industriële architectuur! Daarna vervolgen we de bijeenkomst waarbij de centrale vraag is: wat gaat het nieuwe Meneba betekenen en voor wie ?

Wethouder Songül Mutluer (Bouwen en Wonen) presenteert haar toekomstperspectief over Meneba, namens ontwikkelaar WRE ontvouwt Feike Siewertz van Reesema zijn plannen en als derde inleider zal  hoogleraar Ellen van Bueren ingaan op tegenstrijdige belangen en mogelijk conflicterende maatschappelijke waarden van grootschalige herontwikkeling. Zij zal ons attent maken op de uitdagingen die op de loer liggen bij het waarmaken van de plannen. 

Na deze drie boeiende inleiders volgt een heus Lagerhuisdebat met leerlingen van het voortgezet onderwijs. Zij debatteren over of de vraag of de nieuwe stadsontwikkelingen rondom Meneba een reden zijn om in de toekomst in Zaanstad te blijven wonen.
De kosten van deze bijeenkomst bedragen € 20,-, bij binnenkomst te voldoen.

De middag wordt afgesloten met een borrel en een hapje.

Kortom, Meneba is op 30 augustus the place to be!  

De rondleiding start om 14.30 uur, dus zorg dat u op tijd bent. Goede schoenen (geen naaldhakken) zijn noodzakelijk. Rondom het gebouw is voldoende parkeergelegenheid. Slot circa 18.00 uur.

Voorafgaand aan de rondleiding wordt op dezelfde locatie als de bijeenkomst om 14.00 uur de jaarlijkse algemene ledenvergadering van ons departement gehouden. U bent daarvoor eveneens van harte uitgenodigd.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden