Samen naar een nieuwe werkelijkheid in de zorg

De zorg komt in de nabije toekomst onder druk te staan! Helaas weten we allemaal dat door vergrijzing er een enorme vraag ontstaat naar beschikbaarheid en betaalbaarheid van zorg.

Directeur-bestuurder van Zorgwaard Nico de Pijper komt ons op 11 mei vertellen hoe hij denkt dat de zorg van de toekomst eruit gaat zien. De tijd dat we op 65 jarige leeftijd een plaatsje konden krijgen in het bejaardenhuis is allang voorbij, nog los van de vraag of je dat anno nu nog zou willen. Het wordt al jarenlang gestimuleerd om zo lang mogelijk in je eigen huis en omgeving te blijven wonen of tijdig een (gelijkvloerse) woning op te zoeken waar je zo nodig zorg kunt krijgen. Er moet een maatschappelijke transitie plaatsvinden om de zorgkloof (het gat tussen vraag naar en beschikbaarheid van zorg) te overbruggen in de toekomst, en dat wordt best een uitdaging. Samenwerking tussen (maatschappelijke) organisaties is een vereiste. Daarnaast moet de zorg duurzaam worden door preventie (voorkomen/uitstellen van zorg), participatie (zo lang mogelijk meedoen) en innovatie (sociale en technische vernieuwing). Kortom, het roer moet om als we goede en zinvolle zorg willen blijven leveren waar dat echt nodig is tegen gezonde kosten, waarbij mensen ook nog eens naar tevredenheid een fijne oude dag kunnen beleven.

De bijeenkomst met Nico de Pijper vindt plaats op donderdag 11 mei 2023 van 12.00 tot 14.00 uur in de zaal Marten/Oopjen op de locatie Rembrandt aan het Rembrandtplein 1, 3262 HW Oud-Beijerland. 

U kunt zich aanmelden via de aanmeldbutton of via email hoekschewaard@de-maatschappij.info. Mocht u onverhoopt alsnog verhinderd zijn, wilt u zich dan ook afmelden, dit in verband met de voorbereidingen voor deze middag. Deelname kost € 15,00. Wij verzoeken u vriendelijk dit vooraf over te maken op de bankrekening van het Departement Hoeksche Waard NL60 RABO 0323 0405 00. U kunt ter plaatse pinnen.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden