‘Is robotisering een verrijking van ons leven?’

‘Robots werken, mensen leven’; maar kunnen we samenleven?

              Leidt robotisering tot invoering van een basisinkomen?

                   En van wie is de data in een robot nu eigenlijk?
   
Dit soort stellingen geven ons jaarthema 'Robotisering in de maatschappij' een prachtig kader. Een thema waar wij met u graag de discussie over aan gaan. Want de maatschappelijke discussie rondom robotisering en automatisering maakt heel wat los.
De ‘4e industriële revolutie’, de tijd van robots, zelfsturende voertuigen en artificial intelligence is in aantocht en wie weet wat daardoor allemaal veranderd. Eén ding weten we wel: robots geven ons de kans om ons leven te verrijken. Neemt de taken over die wij makkelijk kunnen en willen missen waardoor wij meer oog krijgen voor de maatschappij om ons heen. Dit vraagt om aanpassingsvermogen van mensen en maatschappij.

Op 25 oktober verwelkomen wij Saskia Nijs, één van de ’50 most inspiring women in technology’. Zij is werkzaam bij Philips, columnist bij het Financieel dagblad en onderzoeker aan de VU. Haar presentatie is de aftrap van ons jaarthema: 'Robotisering in de maatschappij'. Nijs wil niet alleen ‘een uur vol praten'. Zij zoekt actief de interactie met de zaal. Uw input op dit thema wordt dan ook zeer gewaardeerd!

We zijn te gast in het ‘Huis van de Stad’ in Harderwijk. Een mooi voorbeeld van een publieke omgeving waar robot NOVAH ingezet wordt als ondersteuning bij het contact met burgers. Laat u verrassen bij de inloop en bij de afsluiting.

Dit is een bijeenkomst die u achteraf niet had willen missen en die we openstellen voor alle ondernemers in de regio. Een mooie gelegenheid om niet-leden aan te spreken en hen uit te nodigen om lid te worden van ons departement. Introducees zijn welkom!

Let op: gewijzigde locatie!
Waar: Het Huis van de Stad, Havendam 56, Harderwijk
Parkeren kan op parkeerplaats P1 (eerste 3 uur gratis), ingang pp bij molen.

Inloop vanaf 15.30 uur, 16.00 - 17.30 uur met afsluitend een hapje/drankje
Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.


Tot ziens op 25 oktober!
Het bestuur
Departement NW-Veluwe & Flevoland

Saskia Nijs

Saskia Nijs

Saskia Nijs, één van de ’50 most inspiring women in technology’. Zij is werkzaam bij Philips, columnist bij het Financieel dagblad en onderzoeker aan de VU.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden