"Operatie ATALANTA": De anti-piraterij missie van de Europese Unie

*** For english scroll down ***

Departement Leiden organiseert op 20 april een lezing op Hubspot over de piraterij in Somalie. De lezing zal gegeven worden door Commandeur Peter W. Lenselink. In de tweede helft van 2013 heeft hij aan boord van zijn vlaggenschip, Zr. Ms. Johan de Witt het commando gevoerd over de anti-piraterij missie van de Europese Unie: Operatie Atalanta

In zijn lezing zal hij ingaan op de historie en trends  van Piraterijactiviteiten  in de Hoorn van Afrika en het belang voor Nederland om piraterij in de Golf van Aden te bestrijden. Hij zal ondermeer de multinationale samenwerking in het operatiegebied en de bijdrage van Defensie nader toelichten. Daarnaast wordt de geïntegreerde aanpak van de Europese Unie richting Somalië belicht"

somalische piraten piraterij nederlandse interventie

 

 

 

 

Wij verwelkomen u graag op 20 april vanaf 18:00 uur op de Langegracht 70 in Leiden. De lezing zal starten vanaf 18:30, en we zullen afsluiten met een borrel.

*** English version ***

On the 20th of April De Maatschappij department Leiden organizes a lecture at Hubspot on piracy in Somalia. Commander Peter W. Lenselink will be giving the lecture. In the second half of 2013 he commanded the anti piracy mission of the European Union: Operation Atalanta from his flagship Zr. Ms. Johan de Witt.

In his lecture he will show us some insights into the history and trends in piracy activity in Africa and the neccessity for The Netherlands to combat piracy in the Golf of Aden. He will shed some light on the multinational cooperation.

somalische piraten piraterij nederlandse interventie

 

 

 

 

We will start the 20th from 18:00 hour at Langegracht 70 in Leiden. De lecture will start around 18:30, and off course there are drinks afterwards.

Programma

18:00 uur Inloop
18:30 uur Lezing van Commandeur Peter W. Lenselink
19:30 uur Borrel
21:00 uur Afsluiting
Commandeur Peter W. Lenselink.

Commandeur Peter W. Lenselink.

In de tweede helft van 2013 heeft Commandeur Peter W. Lenselink aan boord van zijn vlaggenschip, Zr. Ms. Johan de Witt het commando gevoerd over de anti-piraterij missie van de Europese Unie: Operatie Atalanta

Aanwezige introducees 14

Remco Beekman

Jan Accountants en Belastingadviseurs

Anne Paul Goudberg

Tandartspraktijk Goudberg

Maud Goudberg

Mark de Groot

Lugus

Alphons Hennekens


Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden