Op naar 250 jaar “De Maatschappij”

DE BELANGRIJKSTE LEDENRAADPLEGING IN 250 JAAR:
OP NAAR 250 JAAR “DE MAATSCHAPPIJ”
VOORAFGEGAAN DOOR EEN LUNCH BIJ LEO

De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel is in 1777 opgericht. Het departement Dordrecht, nu Drechtsteden, is één van de oudste departementen en is in 1778 van start gegaan.  Onze vereniging heeft dus een zeer lange geschiedenis van inmiddels bijna 250 jaar.

Sinds 2009 noemen wij ons “De Maatschappij”. De Maatschappij heeft bijgedragen aan diverse maatschappelijke initiatieven zoals Teleac, Nyenrode of de Koning Willem I prijs. Zaken om trots op te zijn. De Maatschappij vormt vandaag nog steeds een schakel tussen ondernemers, onderwijs en overheid zonder een specifieke belangenbehartiger te zijn. Maar tijden veranderen en - zo lijkt het - de laatste jaren steeds sneller.

Wat gisteren nog up-to-date was, is vandaag verouderd. Maakten wij nog niet zo heel lang geleden tijd voor een lunchbijeenkomst, vandaag de dag wordt zowel de zakelijke als privé agenda veel strakker beheerd. Wij merken dat als departement. Aanwas van nieuwe leden gaat bepaald niet vanzelf. Het animo om deel te nemen aan bijeenkomsten neemt af. Kortom, willen wij in 2028 ons 250-jarig bestaan met verve kunnen vieren dan moeten we als club aan de bak.

Daarom nodigen wij alle leden van het departement Drechtsteden uit voor een bijeenkomst die in het teken zal staan van onze toekomst als Departement Drechtsteden. Uw meedenken is noodzaak. Doe mee en kom donderdag 9 juni a.s. naar het Da Vinci complex, Leerparkpromenade 100, Dordrecht. We starten om 12.00 uur met een “ouderwetse” lunch in Grand Café LEO. Aansluitend zoeken we zaal Connes op voor het ledenoverleg. Circa 14.15 uur ronden we af.

Let op:
Deze bijzondere bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk voor leden van het departement Drechtsteden en genodigden van het departementsbestuur.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden