Ontbijtsessie bij Green Planet

Het bestuur van De Maatschappij Drenthe nodigt u graag uit voor de laatste bijeenkomst voor de zomervakantie. Deze bijeenkomst betreft een ontbijtsessie bij The Green Planet in Pesse. Green Planet is het eerste multifuel tankstation van Europa en is in 2013 geopend. Green Planet faciliteert aan haar gasten steeds de keuze uit ‘the best of both worlds’. De basis van Green Planet is een state-of-the-art tankstation voor traditionele en meer duurzame, schone en klimaatneutrale brandstoffen, waarbij de laatste groep zich sterk ontwikkelt en steeds belangrijker wordt. Schoner en bewuster rijden is de basis. 

Bij de bouw van de inspirerende locatie met de zowel van buiten als van binnen opvallend vormgegeven ‘dome’ is gebruik gemaakt van duurzame materialen. De eigen windmolens voorzien voor een belangrijk deel in de benodigde energie van Green Planet. SIGHT Landscaping heeft het vegetatiedak van Green Planet aangelegd. De sedum-kruidenvegetatie is door middel van hydroseeding op het dak aangebracht. 

Edward Doorten is eigenaar van Green Planet en neemt ons, tijdens een gezond ontbijt mee in zijn filosofie over verduurzaming. We zijn inmiddels vijf jaar na de opening van Green Planet. Grote plannen liggen klaar om de bestemmingsplanprocedure in te gaan. Waterstof is hierbij een zeer belangrijke schakel. Maar waarom? En hoe gaat Green Planet waterstof inzetten? En wanneer is het moment om een waterstofauto aanschaffen? Edward Doorten vertelt het u allemaal tijdens deze ontbijtsessie. Vragen, noteer ze alvast, er is alle gelegenheid om deze te stellen.

Zoals gebruikelijk zijn er geen kosten verbonden aan dit evenement.

We ontvangen u graag op donderdag 19 juli om 8.00 uur bij Green Planet in Pesse (Bultinge 2, A28, afslag 28).

Edward Doorten

Edward Doorten

Edward Doorten

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden