GEANNULEERD Nieuwjaarsbijeenkomst en bijzondere Algemene Leden Vergadering departement Drechtsteden

Het departement Drechtsteden nodigt haar leden uit voor een bijzondere nieuwjaarsbijeenkomst op Woensdag 12 januari 2022 van 12.00 tot 15.00 uur in het Dordrechts Museum

Nieuwjaarstoost en - lunch
Wij ontvangen u in de feestelijk ingerichte Schoumanzaal en – nadat u heeft plaatsgenomen aan één van de gedekte tafels - toosten wij graag met u op het nieuwe jaar! Restaurant Art & Dining heeft speciaal voor ons een verrassend drie-gangenlunch samengesteld en zal daar passende wijnen bij serveren.

Afscheid van de heer Willem Peek
Tijdens de lunch wordt een bijzondere Algemene Leden Vergadering gehouden. Deze vergadering staat volledig in het teken van het afscheid van de heer Willem Peek als bestuurslid van ons departement. Willem Peek heeft zich gedurende maar liefst 25 jaren met hart en ziel ingezet voor de belangen van De Maatschappij, in het bijzonder die van ons departement.

In het licht van Cuyp en meer
Sander Paarlberg, conservator oude kunst van het Dordrechts Museum, verzorgt tijdens de lunch een inleiding over de twee interessante tentoonstellingen die nu te bewonderen zijn in het Dordrechts Museum:

  • De grote Aelbert Cuyp tentoonstelling
  • De St. Elisabethsvloed uit 1421.

Naast werken van Cuyp zijn er ook prachtige schilderijen van Britse kunstenaars die geïnspireerd zijn door Cuyp te bewonderen zoals Turner, Gainsborough en Constable. Zij lieten zich inspireren door de idyllische landschappen met koeien en het gouden licht van Cuyp.

Na de nieuwjaarslunch is er gelegenheid beide tentoonstellingen te bezoeken.

Ledenaanbod nieuwjaarsarrangement
Aan de leden van het departement Drechtsteden wordt de lunch kostenvrij aangeboden. Dat geldt ook voor de extra toeslag voor de Cuyptentoonstelling boven de normale toegangsprijs voor het Museum. Heeft u een VBD-pas of Museumkaart dan bent u ook vrijgesteld van betaling van de normale toegangsprijs voor het museum.

Aan uw introducees vragen wij een bijdrage van slechts € 35,- voor het nieuwjaarsarrangement waarin dus wijnen, spijzen en de extra toeslag van het museum zijn verwerkt.

Niet vergeten
De preventieve coronaregels zijn van toepassing. Dus vergeet niet een mondkapje mee te nemen, 1,5 meter afstand in acht te nemen, QR code en ID te tonen en na binnenkomst direct aan een tafel plaats te nemen,
Vergeet ook niet uw VBD- of Museumkaart mee te nemen, dat scheelt u betaling van de reguliere entreekosten van het museum. En vergeet vooral niet u tijdig aan te melden. Dat kunt u op de gebruikelijke wijze doen en bovendien kunt u aangeven of u na de lunch het museum gaat bezoeken.

Fijne feestedagen en een gezond 2022 waarin wij graag op 12 januari met u proosten!

Hartelijk groet,
Bestuur De Maatschappij Drechtsteden.

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden