Netwerkbijeenkomst met Jan Peter Balkenende, voormalig minister-president

Prof. dr. Jan Pieter (Jan Peter) Balkenende (geboren in Biezelinge op 7 mei 1956) is een Nederlands hoogleraar en politicus van het Christen-Democratisch Appèl (CDA). Hij was van 22 juli 2002 tot 14 oktober 2010 minister-president van Nederland.

Prof. dr. Jan PeterBalkenende groeide op in het dorp Biezelinge in de provincie Zeeland. Hij voltooide het atheneum aan het Christelijk Lyceum voor Zeeland in Goes en haalde aan de Vrije Universiteit Amsterdam het doctoraalexamen voor Geschiedenis en Nederlands recht. Zijn politieke carrière begon in Amstelveen, waar hij van 1982 tot en met 1998 gemeenteraadslid was. In deze periode promoveerde hij ook tot doctor in de rechtsgeleerdheid en werd hij (parttime) bijzonder hoogleraar christelijk sociaal denken aan de VU, een functie die hij tot zijn beëdiging als minister-president in 2002 vervulde. 
In 1998 trad hij toe tot de 
Tweede Kamer. In 2001 werd hij fractievoorzitter en lijsttrekker van het CDA, en het jaar erna werd hij minister-president van het eerste kabinet-Balkenende; deze functie vervulde hij in tot 2010.

In 2010 vervulde de heer Balkenende de functie van hoogleraar Governance, Institutions and Internationalisation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2011 was hij, eerst als partner en later als extern adviseur, werkzaam voor accountancy- en adviesbureau Ernst & Young (EY). Momenteel is hij voorzitter van de Maatschappelijke Alliantie.

Op woensdag 27 februari spreekt hij voor de leden van Departement Zeeland. Hij zal met name ingaan op de economische situatie in Nederland nu, zijn visie over klimaatverandering en duurzaamheid, en natuurlijk zal hij zijn visie geven op de economische situatie van Zeeland nu en in de toekomst.

Deze exclusieve bijeenkomst mag u niet missen! 
U kunt u voor deze interessante bijeenkomst aanmelden via: fdmwinter@icloud.com

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden