Mens en Techniek I

Een van de pijlers van De Maatschappij landelijk is "de impact van technologische ontwikkelingen". Met dit in ons achterhoofd en het feit dat Stork in 2018 150 jaar bestaat heeft departement Twente voor 2018 het thema "150 jaar hightech Twente" gekozen met op 12 oktober de afsluiting in de vorm van het landelijk jaarcongres.

In het kader van deze cyclus trapt op 5 februari Nanopionieer Dave Blank, de eerste bijeenkomst af.
Weet u niet wie Dave Blank, is: klik dan hier.

Ontvangst tussen 16.30 - 17.00 uur
17.00 uur inleiding door Dave Blank met aansluitend een drankje en hapje.

Locatie: Blomzaal van de Faculty Club Enschede

Graag zien wij uw aanmelding tegemoet. Mocht u na aanmelding onverwachts verhinderd zijn, stuur dan een e-mail naar de secretaris.

Tot 5 februari!
Bestuur departement Twente

 

Dave Blank

Dave Blank

Prof dr. ing. Dave H.A. Blank (Amsterdam, 1953) is in 1991 gepromoveerd aan de Universiteit Twente bij de faculteit Technische Natuurkunde op het gebied van hoge temperatuur supergeleidende dunne lagen onder supervisie van prof. Horst Rogalla. Hierna werd hij bij de Universiteit Twente universitair docent bij de leerstoel Lage Temperaturen. In 1998 verbleef hij gedurende een jaar in Stanford University, USA, bij de Materials Science groep van prof. Mac Beasley en prof. Theodore Geballe. Terug in Twente werd hij programma directeur van het onderzoeksinstituut MESA+ op het gebied van materiaalkunde van interfaces. In november 2002 werd hij hoogleraar van de leerstoel Inorganic Materials Science van de faculteit Technische Natuurwetenschappen, Universiteit Twente. In januari 2007 werd hij wetenschappelijk directeur van MESA+, het instituut op het gebied van de nanotechnologie in Nederland en een van de grootste wereldwijd. Sinds 1 september 2015 is hij Chief Scientific Ambassador en Universiteitshoogleraar van de Universiteit Twente.

Aanwezige introducees 18

Hetty Bennink

Universiteit Twente

Gerjan Bremmer

Ondernemend Twente

Erik Broeze

Kiwa

Monique De Groen

Nvt

Nancy Grootveld

True leadership project

Alle introducees bekijken

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden