Maastricht, Lunch en Kleur Bekennen.

Woensdag 15 maart gaan we naar de stembus. Althans, zij die gebruik maken van hun stemrecht. Een mooi moment om te kijken wat de Limburgse kandidaten voor ideeën hebben. Ons Departement Zuid-Limburg van De Maatschappij heeft er 5 bereid gevonden om met elkaar en met u in discussie te gaan. Tijdens een lunchbijeenkomst op 7 maart a.s. kunnen zij én u kleur bekennen. Aan de moderator van die dag zal het niet liggen. Simone Fillipini, was ambassadeur in Macedonië, consul-generaal in Miami en CEO van Cordaid, onder andere! Van haar is bekend dat ze doorvraagt, dus dat wordt sowieso een memorabele ontmoeting. herinnert u zich nog de zeer boeiende bijeenkomst voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 met Jan Mans? Dit wordt nog veel interessanter.  

Simone Filippini

De discussie wordt geleid door Simone Filippini, gepokt en gemazeld na 25 jaar Ministerie Van Buitenlandse Zaken en het leiderschap van Cordaid in roerige tijden. Onze kersverse voorzitter Luc Winants ging met haar en een aantal 'vluchteling kritische' burgers van Brunssum naar Libanon, waar miljoenen mensen uit Syrië worden opgevangen.

 

 

Martijn van Helvert CDA Tweede Kamer.
Hij was fractievoorzitter van het CDA in Limburg en gemeenteraadslid. In de Tweede Kamer houdt Van Helvert zich bezig met infrastructuur, openbaar vervoer, mobiliteit, luchtvaart, mainports en binnenvaart. Stelde o.a. schriftelijke vragen over de kerncentrale Tihange.
 

 

 

Vivianne Heynen is fractievoorzitter van het CDA Maastricht en lid van de Commissie Algemene Zaken, woordvoerder Cultuur en voorzitter van het Fractiebestuur. Zij is werkzaam als hoofd van de Campus van de Universiteit Maastricht in Brussel.

 

 

Joost Reinaerts PvdA
Beleidsadviseur Limburg  en Beleidsmedewerker Wonen & Leefomgeving bij de provincie. Als persoonlijk medewerker van gedeputeerde Kersten is Joost Reinaerts betrokken bij onderwijs & arbeidsmarkt, milieu & duurzaamheid, water en mijnschades in Limburg.

 

 

Rens Raemakers uit Neer staat met zijn plaats 17 als hoogste Limburger op de lijst van D66. Is 25 jaar jong, maar al zijn hele leven, naar hij zegt, 'een politiek dier'. Fractievoorzitter van D66 in Leudal en bestuurlid van de afdeling Limburg van die partij. Momenteel juridisch medewerker gemeente Brunssum. Zijn speerpunten zijn: Jongeren, Limburg-Grensregio en Transparante Politiek.

 

 

Chantal Nijkerken VVD
Onderbanken van 2010 tot 2012 en in Meerssen in de jaren 2013 en 2014. Sinds 31 maart 2015 is zij lid van de Tweede Kamer. Ook Chantal Nijkerken stelde, zeer onlangs nog, schriftelijke vragen over Tihange. Twittert meestal over Limburgse zaken.

 

 

Het bestuur van het Departement Zuid-Limburg nodigt alle leden uit deel te nemen. Deze bijeenkomst zal ongetwijfeld veel belangstelling trekken. Een uitstekend moment om potentiële nieuwe leden uit te nodigen en zo kennis te laten maken met De Maatschappij, ontmoetingsplaats voor bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid. Ook uw introducé is van harte welkom.

N.B. Cateringkosten worden bepaald door het aantal aangemelde deelnemers. Vriendelijk doch dringend verzoeken we iedereen die zich aanmeldt ook daadwerkelijk deel te nemen. 

We rekenen op veel belangstelling voor deze bijeenkomst.
Dus meld u en uw introducés z.s.m. doch uiterlijk vrijdag 3 maart 2017 aan via de website of per e-mail naar: zuidlimburg@de-maatschappij.info

PROGRAMMA
Dinsdag 7 maart
12.00 tot 14.00 Lunchbijeenkomst
 
Locatie
Café Ipanema (Toren Bonnefantenmuseum)
Avenue Ceramique 250, Maastricht

Parkeren
P-garage Bonnefantenmuseum (betaald)
 

 

 

 

 

 

Aanwezige leden 0

Er zijn nog geen leden aanwezig

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden