Lunchbijeenkomst met Klaas Knot, President De Nederlandse Bank

Klaas Knot is op 4 april te gast bij De Corner en De Maatschappij. Bij hoge uitzondering hebben wij de president van De Nederlansche Bank (DNB), prof. dr. K.H.W. Knot, naar de Zaanstreek weten te halen. DNB is de centrale bank van Nederland. Het maakt deel uit van het Europees Stelsel van Centrale Banken en houdt toezicht op banken in ons land. De belangrijkste taak van DNB is om de financiële stabiliteit te waarborgen. Hierbij gaat het vooral om weerbaarheid van de economie en duurzame economische groei. DNB integreert en verankert duurzaamheid zo veel mogelijk in haar taakuitoefening en bedrijfsvoering. De heer Knot zal ons bijpraten over de toekomst van de Zaanse bedrijvigheid en over duurzame innovatie in het bijzonder.

Toezichthouder en resolutieautoriteit
DNB is centrale bank, toezichthouder en resolutieautoriteit. DNB heeft verschillende taken; in nationaal en Europees verband. Het dagelijkse bestuur is in handen van een directie. Die bestaat uit een president en maximaal vijf directieleden. De directieleden worden door de Kroon voor zeven jaar benoemd. Prof. dr. K.H.W. Knot is sinds 1 juli 2011 president van DNB. Qualitate qua is hij lid van
de Governing Council en de General Council van de Europese Centrale Bank, lid van de Financial Stability Board en gouverneur van het Internationaal Monetair Fonds.

Achtergrond
Knot is op 14 april 1967 geboren in het Groningse Onderdendam. Na het vwo aan het Andreas College in Drachten studeerde hij Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1991 rondde
hij deze studie cum laude af. Gedurende zijn studententijd was hij ook actief lid van GSVV Donitas (studentenvolleybal-vereniging), waarvan hij erelid is. Na zijn studie promoveerde hij in 1995 aan
dezelfde universiteit op begrotingstekorten en renteverschillen tussen de landen van de Europese Unie. Tijdens zijn promotie werkte hij als student-assistent.

Ruime ervaring
Na zijn promotie werkte Knot van april 1995 tot april 1998 als econoom bij DNB. Na een korte periode bij het Internationaal Monetair Fonds tot augustus 1999, keerde hij in september weer terug bij DNB. Van 1999 tot 2002 was hij adjunct-directeur Toezicht Strategie bij de DNB. Tussen 2002 en 2004 was Knot directeur van de Pensioen- en Verzekeringskamer, die in 2004 opging in DNB. Na de fusie werkte hij tot 2009 als divisiedirecteur van de divisie Toezicht Beleid bij DNB. In augustus 2009 maakte Knot de overstap naar Ministerie van Financiën, waar hij aan de slag ging als directeur Financiële Markten en plaatsvervangend Thesaurier-generaal.

Vanaf september 2005 tot zijn aanstelling als President van De Nederlandsche Bank was Knot naast zijn andere functies ook hoogleraar Geld en bankieren aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Van harte uitgenodigd
Bent u geïnteresseerd in de kansen voor het Zaanse bedrijfsleven? Maar wilt u ook weten waar de eventuele risico’s zitten? Op micro- en macroniveau? Klaas Knot praat u graag bij op 4 april en neemt u tevens mee in de mogelijkheden van duurzame innovatie. Er is ruimte voor maximaal 125 personen.

Aanmelden 
Let op: u dient zich vooraf online aan te melden via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/knot en niet via de website van De Maatschappij. 
Daar kunt u ook gelijk de lunch betalen. De kosten van deze lunchbijeenkomst bedragen € 20,-

Wacht niet te lang, want vol = vol! Samen met uw (zakelijke) partner en/of collega bent u van harte uitgenodigd.

Klaas Knot

Klaas Knot

President De Nederlandse Bank

Aanwezige leden 0

Er zijn nog geen leden aanwezig

Aanwezige introducees 0

Er zijn nog geen introducees aanwezig

Wat kan De Maatschappij voor u betekenen?

Lid worden